Σήμερα είναι: Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018
greek english turkish
MELIA BLD BABY SHOP

Κάτι τρέχει στον Έβρο

14 περιστατικά με κατάγματα λόγω χιονιά μέσα σε μία βδομάδα στο Διδυμότειχο
14 περιστατικά με κατάγματα λόγω χιονιά μέσα σε μία βδομάδα στο Διδυμότειχο

Νοσοκομείο Διδυμοτείχου: 14 περιστατικά με κατάγματα μέσα σε μία βδομάδα, λόγω χιονιά

03-01-2017

Δεκατέσσερα είναι τα περιστατικά που καταγράφηκαν στο ΠΓΝΕ Διδυμοτείχου μέσα στο μικρό διάστημα των 7 ημερών. Το εβδομήντα τοις εκατό μάλιστα από αυτά έχρηζαν χειρουργικής επέμβασης.

Πρόκειται κυρίως για άτομα μεγάλης ηλικίας, όπως είπε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο διευθυντής των ιατρικών υπηρεσιών του νοσοκομείου, Κώστας Βαφειάδης.

Ο κ. Βαφειάδης εκτίμησε, επίσης,  ότι ο αριθμός των περιστατικών αναμένεται να αυξηθεί, σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις σχετικά με νέα έντονα καιρικά φαινόμενα. 

Παράλληλα, κατά την εορταστική περίοδο, ο αριθμός τραυματισθέντων από τροχαία ατυχήματα που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο του Διδυμοτείχου, δεν αυξήθηκε σε σχέση με πέρυσι, όμως σημαντικός είναι ο αριθμός αυτών, ανεξαρτήτου ηλικίας, που φτάνουν στα έκτακτα περιστατικά αντιμετωπίζοντας εμπύρετες λοιμώξεις και πνευμονίες. 

«Είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός στις ομάδες υψηλού κινδύνου, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι κατηγορίες ανθρώπων που η επαγγελματική τους ιδιότητα απαιτεί συναναστροφή με πολλά άτομα, όπως επίσης και των εργαζομένων στην υγεία», σημείωσε ο κ. Βαφειάδης.