Σήμερα είναι: Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019
greek english turkish
TIMI MIKRO ZUKERO AL FARO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έδειξε το «δρόμο των LED» σε Ενεργειακό Συνέδριο

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έδειξε το «δρόμο των LED» σε Ενεργειακό Συνέδριο

12-10-2018

Ο Αντιδήμαρχος Ενέργειας και Φυσικών Πόρων του  Δήμου Αλεξανδρούπολης, κ. Ιωάννης Φαλέκας, εκπροσώπησε τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, στο επίκαιρο συνέδριο με θέμα «Εξοικονόμηση Ενέργειας: Τοπική  Ανάπτυξη,  ΑΠΕ  και  Επιχειρηματικότητα», που έλαβε χώρα στην Αθήνα με τη συμμετοχή Δήμων από πολη την Ελλάδα. 

Βασικά θέματα του διήμερου συνεδρίου ήταν η «Επιστροφή» («Come Back») των  επενδύσεων στις  Ανανεώσιμες  Πηγές  Ενέργειας, μετά από μια μεταβατική περίοδο,  οι  δεκάδες διαγωνισμοί  εκσυγχρονισμού του υπαίθριου φωτισμού που βρίσκονται στον αέρα,  η ηλεκτροκίνηση, η ενεργειακή απόδοση  των κτιρίων και  οι  πρώτες  Ενεργειακές  Κοινότητες  στην Ελλάδα, με πάνω από 50 διακεκριμένους ομιλητές.

Η εκδήλωση κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας (9  Οκτωβρίου) εστιάστηκε στον  υπαίθριο φωτισμό  με πρωτότυπες παρουσιάσεις μεγάλων επενδυτικών  έργων (κυρίως Δήμων)  που βγαίνουν  αυτήν την περίοδο στον αέρα με  Σύμβαση  Ενεργειακής  Απόδοσης  ή  με ΣΔΙΤ (όπως Πειραιάς, Ρόδος, Χανιά, Αθήνα, Σαρωνικός), έργων που βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης όπως αυτό του Δήμου Αλεξανδρούπολης,  αλλά και με αναφορά στους περίπου 25 διαγωνισμούς  εκσυγχρονισμού  του δημοτικού φωτισμού που επίσης προχωρούν με χρηματοδότηση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Η  δεύτερη  μέρα  του συνεδρίου (Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου) αφιερώθηκε στις  ΑΠΕ  ως  πλέον ανταγωνιστική  πηγή  ενέργειας.

Η Δημοτική Αρχή Αλεξανδρούπολης έδωσε δυναμικό παρόν πως πρωτοπόρος Δήμος, δείχνοντας το «δρόμο των LED» σε όλη την Ελλάδα και στους Δήμους που σχεδιάζουν να τον διαβούν.

Δείτε εδώ για πρώτη φορά όλα τα στοιχεία του «πολύκροτου» έργου αντικατάστασης των λαμπτήρων στην Αλεξανδρούπολη όπως παρουσιάστηκαν στο συνέδριο

Ακολουθεί η ομιλία του Αντιδημάρχου Ενέργειας & Φυσικών Πόρων