Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ο δήμος Αλεξανδρούπολης κερδίζει 700.000€ ετησίως από το έργο των LED

Ο δήμος Αλεξανδρούπολης κερδίζει 700.000€ ετησίως από το έργο των LED

29-11-2021

Σχεδόν με...ταχύτητα φωτός είχαν αλλάξει τα φώτα στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, αφού το έργο της αντικατάστασης των λαμπτήρων ολοκληρώθηκε 4 μήνες πριν από την προβλεπόμενη ημερομηνία!

Συγκεκριμένα, η ανάδοχος εταιρεία Dasteri είχε πραγματοποιήσει συνολικά αντικατάσταση 3918 φωτιστικών σωμάτων LED και 18.000 λαμπτήρων προηγμένης τεχνολογίας LED, που μπορούν να αναβαθμιστούν με ένα λογισμικό!

Ένα έργο που "χτυπήθηκε" όσο κανένα άλλο από την έναρξη του εξαιτίας των προσφυγών περί διαξαγωγής φωτογραφικού διαγωνισμού από το Δήμο, ο οποίος εν τέλει δικαιώθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο. 

Ο πρώην δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης είχε δηλώσει τότε στην επίσημη παρουσίαση του έργου πως το οικονομικό όφελος από το έργο ανέρχεται στις 700.000 € ετησίως!

Σχεδόν τρία χρόνια μετά η δημοτική παράταξη "Πόλη και Πολίτες - Βαγγέλης Λαμπάκης" με έγγραφα που έδωσε στην δημοσιότητα αποδεικνύει όλα όσα είχε αναφέρει τότε για το οικονομικό όφελος του συγκεκριμένου έργου και κατηγορεί την τωρινή δημοτική αρχή ότι σκορπάει όλα όσα με κόπο κέρδισαν σε "εβδομαδιαίες φωταγωγήσεις, αμετρήτες απ' ευθείας αναθέσεις, ταξίδια, άρτο και θεάματα".

Συγκεκριμένα γράφει:

ΤΑ ΜΑΘΑΤΕ ΤΑ ΝΕΑ;
Μάλλον όχι. Γι' αυτό θα σας τα πούμε εμείς. Και πώς να τα μάθετε άλλωστε αφού η Δημοτική Αρχή τα αποκρύπτει σκόπιμα;
700.000 ευρώ είναι το ποσό που εξοικονομεί ο Δήμος Αλεξανδρούπολης από την αντικατάσταση των φωτιστικών, των προβολέων και των λαμπτήρων με αυτούς της τεχνολογίας LED, κάθε χρόνο.
700 χιλιάδες!!! Με επίσημες μετρήσεις και επίσημα έγγραφα.
Θυμόσαστε πόση προσπάθεια είχε καταβληθεί από την ομάδα του κ. Ζαμπούκη για να υποβαθμιστεί το συγκεκριμένο έργο αλλά και ταυτόχρονα να στοχοποιηθεί ο επικεφαλής μας;
Το θυμόσαστε το βίντεο με το αλλάζουμε λαμπάκι; Αυτή ήταν η προσέγγιση του κ. Ζαμπούκη. Χαλαρή και με διάθεση αστεϊσμού για ένα τόσο σημαντικό και καινοτόμο έργο.
Τη στιγμή που εμείς κάναμε προσπάθειες για έναν Δήμο εύρωστο οικονομικά που να πατάει γερά στα πόδια του ο κ. Ζαμπούκης έκανε... χαβαλέ.
Και τώρα σκορπάει αυτά που κερδίσαμε με κόπο σε εβδομαδιαίες φωταγωγήσεις, αμετρήτες απ' ευθείας αναθέσεις, ταξίδια, άρτο και θεάματα.

Στο παρακάτω βίντεο φαίνεται η Αλεξανδρούπολη από αέρος, πριν και μετά την αντικατάσταση των λαμπτήρων.

Σ.Κ