Σήμερα είναι: Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018
greek english turkish
TIMI MIKRO BLD KERAMARH

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ο Έβρος σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης - Συνεχής ενημέρωση με φωτο + video

Ο Έβρος σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης - Συνεχής ενημέρωση με φωτο + video

11-01-2017

Ενημέρωση (21:30) Αυτή την ώρα μέτρια χιονόπτωση στην πόλη του Σουφλίου και της Ορεστιάδας , στο Διδυμότειχο συνεχίζεται η χιονόπτωση. 

Οι περισσότεροι δρόμοι αυτή την ώρα στην πόλη της Αλεξανδρούπολης είναι κάτι μεταξύ λάσπης, πάγου και νερού.

Στην πόλη των Φερών δεν χιονίζει αυτή την ώρα αλλά το ύψος του χιονιού ξεπερνά το «γόνατο»  ενώ στη Σαμοθράκη έχει σταματήσει η χιονόπτωση . 

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις από αύριο τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα υποχωρήσουν από όλη την περιοχή.


Ενημέρωση (21:10) Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω έντονων καιρικών φαινομένων από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης- Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης 

Απαγορεύεται προσωρινά λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών : 

α. Η κίνηση των οχημάτων στην Εγνατία Οδό από το ύψος τον Α/Κ Μέστης μέχρι το τελωνείο Κήπων καθώς και σε ολόκληρο το Εθνικό και Επαρχιακό Δίκτυο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης χωρίς τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

β. Την κίνηση των βαρέων οχημάτων στο Εθνικό και Επαρχιακό Δίκτυο αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης για όσο χρονικό διάστημα επικρατούν οι δυσμενείς  καιρικές συνθήκες .


Ενημέρωση (19:20) Έκτακτη ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου για την κατάσταση που επικρατεί αυτή την ώρα στο Νομό Έβρου

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται από χτες, Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017, λόγω της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης και του ολικού παγετού που επικρατεί, με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου οι Δήμοι Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Σουφλίου, Σαμοθράκης και το Δημοτικό Διαμέρισμα Φερών του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Σε ισχύ παραμένουν οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας οχημάτων, όπως ορίζονται στην Απόφαση του Διευθυντή Αστυνομίας Ορεστιάδας Πασχάλη Συριτούδη, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων (συνεχείς και έντονες χιονοπτώσεις – χιονοθύελλα) και ολισθηρότητας του οδοστρώματος.

Αναλυτικά, απαγορεύεται:

- η κίνηση όλων των οχημάτων στο Επαρχιακό Οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, καθώς και η έξοδος όλων των οχημάτων από το Συνοριακό Σημείο Κυπρίνου,

- η κίνηση των βαρέων οχημάτων στο Εθνικό Οδικό δίκτυο Ορμενίου – Αλεξανδρούπολης, από την έκδοση της Απόφασης (10-1-2017 και ώρα 20:00) και για όσο χρονικό διάστημα επικρατούν οι παραπάνω δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθόσον υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Σύμφωνα με Ενημερωτικό Σημείωμα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης από τις 16:30, σήμερα, απαγορεύεται η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων στο Εθνικό και Επαρχιακό δίκτυο. Η κίνηση των λοιπών Ι.Χ.Ε. οχημάτων πραγματοποιείται με τη χρήση μόνο αντιολισθητικών αλυσίδων.

Η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό διεξάγεται με τη χρήση μόνο αντιολισθητικών αλυσίδων.

Σε ό,τι αφορά στο νησί της Σαμοθράκης, σήμερα, πρώτη μέρα επανέναρξης των δρομολογίων του πλοίου, με μέριμνα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Περιφερειακής Ενότητας Έβρου Μεραρχία πραγματοποιήθηκε η μεταφορά δύο οχημάτων της ΧΙΙ Πεζικού, ενός διαμορφωτή γαιών (γκρέιντερ) κι ενός φορτωτή, για να συνδράμουν στο δύσκολο έργο αποχιονισμού του νησιού.

Τέλος, αύριο, Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017, τα μαθήματα στις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλους τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου ΔΕΝ θα πραγματοποιηθούν, με αποφάσεις των οικείων Δημάρχων.

Παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις, να φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματά τους, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της Τροχαίας και να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις της Πολιτικής Προστασίας. 


 

Ενημέρωση (20:10) Στη Σαμοθράκη η κατάσταση σήμερα είναι λίγο καλύτερη γιατί σταμάτησε να χιονίζει. Έφτασε στο νησί εκχιονιστικό όχημα με το καράβι ενώ τα σχολεία έμειναν για ακόμη μια ημέρα κλειστά. 

Στο Νέο Χειμώνιο Ορεστιάδας χιονίζει έντονα από τις 16:15, περίπου στα 15cm το ύψος του χιονιού αυτή την ώρα. 


Ενημέρωση (19:10) Στον κόμβο Αρδανίου- Βρυσούλας το χιόνι έχει ξεπεράσει τους 20 πόντους.

Στο Τυχερό η κατάσταση είναι έκρυθμη , καθώς τον εκχιονισμόοι κάτοικοι εθελοντικά κάνουν μόνοι τους τον εκχιονισμό των δρόμων. Αποκλεισμένοι οι κάτοικοι του Τυχερού αυτή  την ώρα με το χιόνι να ξεπερνά το μισό μέτρο .

Αρκετό το χιόνι και στη Νίψα όπου οι δρόμοι είναι κλειστοί εντός του χωριού.


 Ενημέρωση (18:45) Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων ανοιχτό θα είναι και το Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης σε περίπτωση ανάγκης. Σε περίπτωση ανάγκης μπορείτε να καλείτε στο 25510-64172 και 25510-26760.

Ανοιχτός  θα είναι  και ο χώρος  του ΚΤΕΛ Έβρου στην Αλεξανδρούπολη σήμερα το βράδυ για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Στον κόμβο της Μέστης με κατεύθυνση προς Αλεξανδρούπολη ακινητοποιήθηκε όχημα με μεγάλο φορτίο ενώ στα Δίκελλα συνεχίζεται η χιονόπτωση με αρκετό χιόνι μέσα στο χωριό.

Στο Βόρειο Έβρο από νωρίς το μεσημέρι έχουν συνδράμει  σε πολλές περιοχές και οι στρατιωτικές δυνάμεις για τον εκχιονισμό των δρόμων και τον απεγκλωβισμό κατοίκων.


Ενημέρωση (17:00) Παράταση και στο κλείσιμο των Πανεπιστημίων καθώς ο Πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου την αναστολή του εκπαιδευτικού έργου.

Λόγω της συνεχούς χιονόπτωσης , στη Δημοτική Κοινότητα Φερών η κατάσταση είναι πάρα πολύ σοβαρή καθώς οι δρόμοι έχουν κλείσει παντού. Προτεραιότητα θα δοθεί στα ιατρεία και στις κτηνοτροφικές μονάδες .

Σοβαρά τα προβλήματα και στα δρομολόγια του ΚΤΕΛ καθώς το δρομολόγιο από Αλεξανδρούπολη προς Ορεστιάδα κατάφερε να φτάσει μέχρι τις Φέρες και επέστρεψε ξανά στην Αλεξανδρούπολη.

Στην περιοχή του Σουφλίου , από τις 12:00 μ.μ. δεν έχει σταματήσει να χιονίζει αυτή τη στιγμή έχει 30 πόντους χιόνι ενώ η κυκλοφορία είναι ανέφικτη.

Η ίδια κατάσταση και στη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας με το χιόνι να έχει σκεπάσει τα πάντα . Αρκετό χιόνι και στην Εγνατία Οδό από Ορεστιάδα προς Καστανιές . Αυξημένος κίνδυνος στη στροφή μεταξύ Νέας Βύσσας και Καβύλης .


Ενημέρωση (16:00) Η σφοδρή χιονόπτωση  έχει προκαλέσει αυτή τη στιγμή τεράστια προβλήματα και η κατάσταση φαίνεται πως είναι ανεξέλεγκτη.

Νωρίτερα σημειώθηκε μικρής έκτασης καραμπόλα στην ανηφόρα προς το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ενώ η χιονόπτωση έχει προκαλέσει αρκετά προβλήματα στον δρόμο Αλεξανδρούπολης- Χιλής .

Επικίνδυνη κρίνεται και η μετακίνηση στον οικισμό του Απαλού και της Παλαγίας αλλά και στη Δημοτική κοινότητα Φερών.

Στο Βόρειο Έβρο , στο Διδυμότειχο τα πάντα έχουν καλυφθεί από χιόνι και επικρατούν πολικές θερμοκρασίες από την πυκνή χιονόπτωση . Δύσκολη η μετακίνηση των πολιτών στο οδικό δίκτυο εντός της πόλης  καθώς και στις μετακινήσεις τους.

Στην Ορεστιάδα  και στις γύρω περιοχές τα πάντα έχουν καλυφθεί από χιόνι , σε πολλές περιοχές το χιόνι ξεπερνά το 1 μέτρο. Οι προσπάθειες από την Δημοτική αρχή είναι τεράστιες με τα εκχιονιστικά του Δήμου Ορεστιάδας και τον ίδιο τον Δήμαρχο να  δίνουν μάχη με το χρόνο για να καταφέρουν να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο.


Ενημέρωση (10:00)

Μετά και τη σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει το Νομό Έβρου ο  Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης  κ. Χρήστος Μέτιος κήρυξε, χθες το βράδυ Τετάρτη 10 Ιανουαρίου το νομό Έβρου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Πως βρίσκει τον Έβρο η επόμενη μέρα το πρωί;

Στην Αλεξανδρούπολη τα πράγματα φαίνεται να έχουν ηρεμήσει, οι δρόμοι έχουν καθαρίσει από το πολύ χιόνι και σύμφωνα με το Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Βαγγέλη Λαμπάκη δεν υπάρχει καμιά αποκλεισμένη περιοχή, αρμοδιότητας του Δήμου μιας και οι αλατιέρες και τα εκχιονιστικά μηχανηματα ξεκίνησαν από πολύ νωρίς τη δουλειά.

Στο Σουφλί σύμφωνα με το Δήμαρχο Σουφλίου κ. Πουλιλιό υπάρχει ακόμη αρκετό χιόνι αλλά δεν υπάρχει αποκλεισμένος οικισμός. Ενώ χθες είχε γίνει αποχιονισμός σε όλους τους δρόμους η χθεσινή βραδινή χιονόπτωση ξαναάσπρισε τους δρόμους και από το πρωί τα εκχιονιστικά λειτουργούν με εντατικούς ρυθμούς.

Στο Διδυμότειχο είναι ικανοποιητική η κατάσταση με 21 εκχιονιστικά μηχανήματα επι ποδός, ενώ άλλα 5 είναι σε εφεδρία για τη ρηψη αλατιού. Το μεγάλο θέμα στην περιοχή δεν είναι το χιόνι αλλά ο δυνατός αέρας που συγκεντρώνει μεγάλη ποσότητα χιονιού σε μερικά σημεία.

Και στη Σαμοθράκη το επόμενο πρωινό είναι σχετικά πιο ήρεμο με το χιόνι να έχει σταματήσει να πέφτει προς στιγμήν, οι κέντρικοί δρόμοι είναι ανοιχτοί και γίνεται αγώνας να ανοίξει και το επαρχιακό δίκτυο, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Σαμοθράκης κ. Βίτσα. Επίσης το πρόβλημα της έλλειψης αλατιού λύθηκε και αναμένεται βοήθεια από την περιφέρεια με 2 εκχιονιστικά μηχανήματα. Μεγάλο είναι το πρόβλημα στο δίκτυο ύδρευσης μιας και οι σωλήνες έχουν παγώσει.

Δείτε σχετικές αναρτήσεις στο fb με χρονική ταξινόμηση:

 

 

 

 

 

ALEXPO