Σήμερα είναι: Κυριακή, 22 Απριλίου 2018
greek english turkish
MELIA AL FARO BLD

Κάτι τρέχει στην Ελλάδα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

11-01-2016

Νικητής στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας, ανατρέποντας το αρχικό προβάδισμα του Ευάγγελου Μεϊμαράκη αλλά και τις προβλέψεις πολλών αναλυτών, αναδείχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον πρόεδρο της ΚΕΦΕ, Γιάννη Τραγάκη, να ανακοινώνει εμμέσως πλην σαφώς τη νίκη Μητσοτάκη στις 23:30 εχθές το βράδυ.

Αυτη τη στιγμή, με την ενσωμάτωση των εκλογικών τμημάτων στο 85%, κατά πληροφορίες του skai.gr, ο κ. Μητσοτάκης αύξανε το προβάδισμά του με 53% έναντι 47% του κ. Μεϊμαράκη.

Μέσω twitter ευχαρίστησε ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τους ψηφοφόρους αλλά και την οικογένειά του: 

«Σήμερα είναι μια μεγάλη, μια ιστορική μέρα για την παράταξή μας. Ενεργοί πολίτες, άνθρωποι από όλη την Ελλάδα, τα 400.000 μέλη της παράταξής μας, πήραν τη Νέα Δημοκρατία στα χέρια τους και μου έδωσαν εντολή να κάνω το όραμά τους πράξη.

Τους ευχαριστώ, έχοντας πλήρη συνείδηση του βάρους που αποθέτουν στους ώμους μου.

Η εντολή τους είναι ξεκάθαρη: ενωμένοι να προχωρήσουμε στην δημιουργική ανανέωση και τη διεύρυνση ώστε σύντομα η Νέα Δημοκρατία να γίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Η παράταξη που θα δώσει αξιόπιστη εναλλακτική λύση διακυβέρνησης στη χώρα.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τον αγώνα που έδωσε. Τον σέβομαι και τον τιμώ, θα είναι πολύτιμος συνεργάτης μου την επόμενη μέρα.  

Μαζί θα είμαστε από τώρα στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας. Όπως μαζί θα είμαστε και με τον Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Άδωνι Γεωργιάδη. Και φυσικά με όλους τους Βουλευτές, τα στελέχη της ΝΔ, τα 400.000 μέλη και όλους τους φίλους της Παράταξης.

Ό,τι κι αν ψήφισαν, όποιον κι αν υποστήριξαν, τους βεβαιώνω ότι είμαστε μαζί. Ενωμένοι. Από αύριο ξεχνάμε αυτά που μας χώριζαν. Ο σκοπός μας είναι ένας.  Να εκφράσει η Νέα Δημοκρατία όλες τις δυνάμεις του τόπου που βρίσκονται απέναντι στο λαϊκισμό μιας ανίκανης κυβέρνησης.  

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους συνεργάτες μου, την ομάδα μου και τους εκατοντάδες εθελοντές που ήταν η ψυχή της προεκλογικής περιόδου. Χάρη σε αυτούς οι ιδέες μας έφτασαν σε κάθε άκρη της χώρας και ενέπνευσαν τους πολίτες να έρθουν μαζί στο δρόμο προς τη νίκη.

Όμως το μεγαλύτερο ευχαριστώ πηγαίνει στην οικογένεια μου. Στην Μαρέβα, στην Σοφία, στον Κωνσταντίνο και στην Δάφνη. Χωρίς την αγάπη τους και τη στήριξη τους δεν θα βρισκόμουν σήμερα εδώ.

Τώρα ξεκινά η ώρα της μεγάλης ευθύνης. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε.  Αλλά μας δίνει δύναμη η ελπίδα των πολιτών.  Ελπίδα ότι κάτι πραγματικά μπορεί να αλλάξει σε αυτήν την χώρα. Πολίτες που αποστρέφονταν την πολιτική σηκώθηκαν από τον καναπέ και συμμετείχαν γιατί πίστεψαν στη δύναμη των επιχειρημάτων μας.  Και αυτό είναι ίσως το πιο αισιόδοξο μήνυμα.

Έχω πει πολλές φορές, η πολιτική δημιούργησε το πρόβλημα η πολιτική θα το λύσει.  Όχι όμως η πολιτική έτσι όπως την ξέραμε. Μια άλλη πολιτική που θα προτάσσει την αλήθεια, την αποτελεσματικότητα, τη συνέπεια, την εργατικότητα, την αξιοκρατία. Για αυτές τις αξίες θα αγωνιστούμε, αυτές τις αξίες θα υπηρετήσουμε χωρίς εκπτώσεις και χωρίς συμβιβασμούς.

Ας γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες κάτι ακόμα. Από σήμερα ξεκίνησε το χρονόμετρο που μετρά αντίστροφα μέχρι να κλείσει το τελευταίο κεφάλαιο λαϊκισμού στην Ελλάδα.  Ας το γνωρίζει αυτό  καλά και  ο κ.Τσίπρας.  

Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να ενώσει όλους τους Έλληνες.  Το έχει πετύχει στο παρελθόν, θα το πετύχει και τώρα.

Σας ευχαριστώ πολύ.»

Στον Έβρο, πάνω από το 75% των ψηφοφόρων του πρώτου γύρου ψήφισαν εχθές στα εκλογικά κέντρα του νομού, βγάζοντας πρώτο τον Κυριάκο Μητσοτάκη με 2387 ψήφους και δίνοντας 2240 ψήφους στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Στην Ροδόπη επικράτησε ο Β. Μεϊμαράκης, αφού στις κάλπες βρέθηκαν 2189 έγκυρα ψηφοδέλτια και 2 λευκά, από τα οποία ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έλαβε 1229 ψήφους και ο Κυριάκος Μητσοτάκης 960.

Στην Ξάνθη ψήφισαν συνολικά  2.752 πολίτες. Έλαβαν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 1542 ψήφους και ο Κυριάκος Μητσοτάκης 1210 ψήφους.

ALEXPO