Σήμερα είναι: Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019
greek english turkish
ΙΚΤΕΟ ZUKERO TIMI MIKRO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ο Πάνος Καμμένος με τον ομόλογό του στο Αμερικανικό Πεντάγωνο
Ο Πάνος Καμμένος με τον ομόλογό του στο Αμερικανικό Πεντάγωνο

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας θέλει Αμερικανική Βάση στην Αλεξανδρούπολη

11-10-2018

Πρόταση να δημιουργηθούν μόνιμες στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα στο Βόλο, τη Λάρισα και την Αλεξανδρούπολη κατέθεσε ο Πάνος Καμμένος στον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάτις στη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη στο αμερικανικό Πεντάγωνο.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε πως «Η Ελλάδα θεωρεί τις ΗΠΑ στρατηγικό εταίρο και σύμμαχο, τον μοναδικό θα τολμούσα να πω. Είναι σημαντικό για την Ελλάδα οι ΗΠΑ να αναπτύξουν στρατιωτικές δυνάμεις στη χώρα σε μία πιο μόνιμη βάση όχι μόνο στον Κόλπο της Σούδας, αλλά επίσης στον Βόλο, στη Λάρισα και στην Αλεξανδρούπολη».

Οι δηλώσεις του αυτές «μονοπώλησαν» την επικαιρότητα και στον τουρκικό τύπο, αφού σε πολλά δημοσιεύματα οι Τούρκοι δημοσιογράφοι, επισημαίνουν το ενδιαφέρον των Η.Π.Α για την Ελλάδα, και κυρίως για την Αλεξανδρούπολη, αναφερόμενοι και στην πρόσφατη επίσκεψη του Αμερικανού Πρέσβη στην πρωτεύουσα του Έβρου.

Να σημειωθεί πως ο Πρέσβης ήταν παρόν και στην επίσκεψη του Πάνου Καμμένου στο Πεντάγωνο, λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις του από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης όπου ανέφερε ότι «Η Αμερική θέλει να συμμετέχει παντού, αλλά αυτό εξαρτάται και από τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης τις επόμενες εβδομάδες».