Σήμερα είναι: Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018
greek english turkish
TIMI MIKRO ΙΚΤΕΟ BLD

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Οι Πρόσκοποι της Αλεξανδρούπολης επικοινωνούν με άλλους Προσκόπους από όλο τον κόσμο

Οι Πρόσκοποι της Αλεξανδρούπολης επικοινωνούν με άλλους Προσκόπους από όλο τον κόσμο

17-10-2016

Στην Πλατεία του Φάρου Αλεξανδρούπολης, στον χώρο δίπλα στο μνημείο Βισβίζη, το 2ο Σύστημα Προσκόπων Αλεξανδρούπολης έστησε ένα ραδιοερασιτεχνικό σταθμό βάσης προκειμένου να επικοινωνήσει με Προσκόπους από όλο τον κόσμο, έχοντας τη βοήθεια και τη στήριξη του Συλλόγου αδειούχων ραδιοερασιτεχνών Έβρου.

Η δράση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια του τριημέρου του Παγκόσμιου Προσκοπικού Γραφείου με την ονομασία Jota Joti 2016, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο το 3ο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου. Οι συζητήσεις αφορούν σε θέματα καθημερινότητας των προσκόπων όπως είναι ο καιρός, και οι συνήθειες των παιδιών σε άλλες πόλεις.

Το πρόγραμμα πλούσιο με επικοινωνίες με προσκόπους από όλο τον κόσμο μέσα από τις συχνότητες των ασυρμάτων καθώς επίσης και μέσα από το διαδίκτυο, αλλά και διασκεδαστικό περιλαμβάνοντας διάφορα παιχνίδια με όλα τα παιδιά όπως είναι για παράδειγμα η γνωστή σε όλους μας ναυμαχία λίγο παραλλαγμένη ωστόσο, καθώς οι δύο ομάδες επικοινωνούν μέσω ασυρμάτων.

Σκοπός της δράσης τα παιδιά να εξοικειωθούν με τις νέες τεχνολογίες, αλλά και να μάθουν ήθη και έθιμα άλλων προσκόπων από την Ελλάδα, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.

Πηγή: thrakinet.tv
ΥΓΕΙΑ