Σήμερα είναι: Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019
greek english turkish
ΙΚΤΕΟ BABY SHOP TIMI MIKRO

Κάτι τρέχει στην Ελλάδα

 Πανελλήνιες εξετάσεις: Ο ανταγωνισμός αναμένεται και φέτος πολύ υψηλός

Πανελλήνιες εξετάσεις: Ο ανταγωνισμός αναμένεται και φέτος πολύ υψηλός

03-06-2018

Λίγες μέρες μείνανε, για να ανοίξει η αυλαία των Πανελληνίων εξετάσεων, για το σχολικό έτος 2017-2018. Πάνω από 100.000 υποψήφιοι μαθητές, έχουν ήδη μπει στην τελική διαδικασία προετοιμασίας για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Έχοντας αύξηση 5% του αριθμού των εισακτέων, σε σχέση με πέρυσι, ο ανταγωνισμός φέτος αναμένεται ηπιότερος.

Βάσει του αριθμού των  υποψηφίων που κάθε χρόνο συμμετέχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, φέτος, εκτιμάται οτι το 75% περίπου θα έχει μια θέση στα ελληνικά εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Στις δημοφιλείς σχολές θα γίνει "σφαγή" όπως κάθε χρόνο, όμως το μεγαλύτερο μέρος των υποψηφίων, θα καταφέρει να βρει τη θέση του σε μια σχολή ή ένα τμήμα, ασχέτως της επίδοσής του.

Το άνοιγμα των παιδαγωγικών απ’ όλες τις κατευθύνσεις χωρίς ειδικό μάθημα θα δώσει μία ανάσα, καθώς προσφέρει 4.000 επιπλέον θέσεις. Μετά από δύο χρόνια αποτυχημένης περιθωριοποίησης των παιδαγωγικών σε ένα ξεχωριστό πεδίο, φέτος τα τμήματα αυτά θα είναι ανοιχτά προς όλους και η άνοδος των βάσεών τους χαρακτηρίζεται νομοτελειακή

Ο ανταγωνισμός αναμένεται και φέτος πολύ υψηλός, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει άνοδο των βάσεων. Αντίθετα, μικρή πτώση θα σημειωθεί λόγω της μεγάλης αύξησης του αριθμού εισακτέων.

ΤΟΨΙΔΗΣ