Σήμερα είναι: Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019
greek english turkish
BLD BABY SHOP ZERO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Η οδός Φωκά
Η οδός Φωκά

Πεζοδρομείται η Οδός Φωκά στην Αλεξανδρούπολη

12-07-2018

Στην πεζοδρόμηση της οδού Φωκά στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης πρόκειται να προχωρήσει η δημοτική αρχή το επόμενο χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα, η οδός Φωκά είναι χαρακτηρισμένη ως πεζόδρομος πλην του αρχικού τμήματος μεταξύ Λεωφόρου Δημοκρατίας και Ειρήνης, το τμήμα δηλαδή που πρόκειται να πεζοδρομηθεί.

Η επίσημη απόφαση σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, πρόκειται να ληφθεί από την Αποκεντρωμένη εντός των επόμενων 20 ημερών. Η πεζοδρόμηση της οδού θα πραγματοποιηθεί κατόπιν αιτήματος των καταστηματαρχών της περιοχής, ένας εκ των οποίων έδωσε το παρόν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου συζητήθηκε το θέμα.

Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΑΝΑ.Σ.Α διατύπωσε την αντίθεση του στην εν λόγω κίνηση της δημοτικής αρχής επισημαίνοντας ότι δεν προβλέπεται από την κυκλοφοριακή μελέτη.

«Δεν λέει κάτι αυτό. Δημιουργεί αδιέξοδο», επισήμανε ο Γιώργος Κουκουράβας. «Εφόσον δεν υπάρχει μείωση κοινόχρηστων χώρων και δεν καθιστά κανένα οικόπεδο μη οικοδομήσιμο, πεζοδρομείται η Φωκά, από την Λεωφόρο Δημοκρατίας έως την οδό Ειρήνης, και στην οδό Ειρήνης από την οδό Φωκά έως την οδό Ψαρών».

Η διαμόρφωση της εν λόγω οδού, όπως και των υπολοίπων που έχουν πεζοδρομηθεί θα λάβει χώρα εντός του 2019, έργα ύψους 250.000 €, εκτός από την οδό Κύπρου που είναι ξεχωριστό έργο το οποίο θα ξεκινήσει από τον προσεχή Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το Γιώργο Κουκουράβα.

Μαρίνα Κριτού