Σήμερα είναι: Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018
greek english turkish
SUGAR JOY KERAMARH

Ο καιρός στον Έβρο

Προειδοποίηση για επικίνδυνους θυελλώδεις ανέμους από την Ε.Μ.Υ.

Προειδοποίηση για επικίνδυνους θυελλώδεις ανέμους από την Ε.Μ.Υ.

12-01-2016

Για την ανάγκη για άμεση αντιμετώπιση της εκδήλωσης των σημερινών έντονων καιρικών φαινομένων στη θαλάσσια προειδοποιεί ο Λιμενάρχης - Πλωτάρχης Λ.Σ. Συμεωνίδης Δημήτριος, ενημερώνοντας τις αρχές και το κοινό για τους θυελλώδεις ανέμους που έρχονται. Παρά τη φαινομενικά καλή ημέρα, οι λιμενικές αρχές παρακαλούν ψαράδες και ομίλους σκαφών να μην πλησιάσουν τη θάλασσα σήμερα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Συμεωνίδης παρακάλεσε για την άμεση δημοσιοποίηση του συννημένου δελτίου καιρού, ώστε να ενημερωθούν οι ιδιοκτήτες των πάσης φύσεως πλοίων – σκαφών.

Παράλληλα τα Λιμενικά Τμήματα – Λιμενικά Φυλάκια εντέλλονται για την ενημέρωση των κινδύνων στους αλιευτικούς συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή δικαιοδοσίας τους.

Ο Ναυτικός Σταθμός Σαμοθράκης καθώς και ΤΔ 41 Σ.Π. παρακαλούνται για την ενημέρωση των παρατηρητηρίων δικαιοδοσίας τους προκειμένου αυτά να εντείνουν την προσοχή τους επί τυχόν περιστατικού σε θαλάσσια περιοχή που εποπτεύουν ενημερώνοντας άμεσα την Υπηρεσία μας για ανάληψη ενεργειών και ενημέρωση του ΕΚΣΕΔ.

Επιπρόσθετα ΧΙΙ Μ/Κ Μεραρχία Πεζικού, Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, Πυροσβεστική Υπηρεσία ,Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης παρακαλούνται για την ετοιμότητά τους προς παροχή συνδρομής επί των ενεργειών μας, αν απαιτηθεί. 

Όμιλοι σκαφών Αλεξανδρούπολης παρακαλούνται όπως αποφύγουν τη δραστηριοποίηση κατά χρόνο ισχύος του δελτίου καιρικών φαινομένων.

Οι Αλιευτικοί σύλλογοι στους οποίους απευθύνεται το παρόν παρακαλούνται ομοίως για την άμεση και ευρεία προληπτική ενημέρωση των μελών τους.

Για περισσότερες πληροφορίες και για κάθε εξέλιξη επί των ως άνω δυσμενών καιρικών φαινομένων μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με την Υπηρεσία μας στο τηλέφωνο 25513 - 56200 (Fax: 25510-37758), με τα Α΄ Λ/Τ Σαμοθράκης (Τηλ. 25510 - 41305) - Β΄ Λ/Τ Λάγους (Τηλ. 25410 - 96666) καθώς και με το Λιμενικό Φυλάκιο Μαρώνειας (Τηλ. 25330- 43014).

Το δελτίο καιρού έχει ως εξής για τον Έβρο έχει ως εξής:

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3 
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ 
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡ 024 - ΤΡΙΤΗ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016/0930 UTC 

ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 25.00, ΘΡΑΚΙΚΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 
25.10, ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 25.00 
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΙΣ 16.00
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8