Σήμερα είναι: Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018
greek english turkish
MELIA KERAMARH ΙΚΤΕΟ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Πληρώνουν οι καλεσμένοι των εκδηλώσεων στο εκκλησάκι του Αγίου Εύπλου
Πληρώνουν οι καλεσμένοι των εκδηλώσεων στο εκκλησάκι του Αγίου Εύπλου

Πρόσβαση στον Άγιο Εύπλου μετά... "διοδίων" - Πληρώνουν οι καλεσμένοι των εκδηλώσεων

14-09-2017

Γκρίνια και... παράπονα έχει προκαλέσει το γεγονός πως για να φθάσεις στο εκκλησάκι του Αγίου Εύπλου στην Αλεξανδρούπολη πρέπει να πληρώσεις για τη διέλευσή σου σε αυτό σχετικό αντίτιμο στο ιδιωτικό πάρκινγκ που βρίσκεται στη συγκεκριμένη περιοχή.

Όπως καταγγέλλουν πολίτες στο e-evros.gr, ενώ μέχρι πέρσι η διέλευση από το σημείο γινόταν δωρεάν, από την πλαϊνή "πόρτα", φέτος τα πράγματα άλλαξαν και για να περάσετε πρέπει να πληρώσετε θέση πάρκινγκ.

Εμείς επικοινωνήσαμε με τον Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης κ.κ. Άνθιμο ο οποίος δήλωσε πως είναι αντίθετος με αυτήν την πρωτοβουλία του ιδιώτη, ο οποίος σύμφωνα με τον ίδιο, ενεργεί χωρίς την έγκριση της Μητρόπολης.

"Εκφράζω για ακόμη μία φορά την αντίθεσή μου! Η εκκλησία είναι δημόσιος χώρος και είναι απαράδεκτο το να πληρώνεις αντίτιμο για να πας", τόνισε ο Μητροπολίτης.

Μιλήσαμε επίσης με τον ιδιοκτήτη του Parking κ. Νενεδάκη Γιάννη ο οποίος μας τόνισε πως η επιχείρησή του και ο ίδιος δεν έχουν καμία σχέση και καμία δικαιοδοσία στον Άγιο Εύπλου.

"Είναι αστείο που αυτοί που παρανομούν, κάνουν καταγγελία, επειδή πρέπει να πληρώσουν. Υπάρχουν πινακίδες που απαγορεύουν τη διέλευση, εκτός αν έχεις ειδική άδεια από τον ΟΛΑ. Εγώ έχω μία επιχείρηση. Δεν με ενδιαφέρει που πάει ο καθένας... Μπορεί να θέλει να πάει οπουδήποτε, δεν είναι της δικής μου αρμοδιότητας να το ελέγχω αυτό.

Αρχικά ο ΟΛΑ είναι αυτός που ελέγχει το ποιος θα περάσει και ποιος όχι, αν κάποιος δεν έχει ειδική άδεια από τον ΟΛΑ από εμένα δεν περνάει. Το μόνο μου λάθος, αν θέλετε, ήταν που ανέλαβα, επειδή ο ΟΛΑ δεν μπορεί να χει και security για να ελέγχει ποιος θα πάει στο γάμο και ποιος όχι, να περνάνε από τη δική μου επιχείρηση.

Αν έχει αντίρρηση η εκκλησία ας φτιαχτεί κάποιος άλλος δρόμος που να έχει πρόσβαση στον Άγιο Εύπλου."

Οι υπεύθυνοι του ΟΛΑ δεν ήθελαν να κάνουν κάποια δήλωση σχετικά με το θέμα όμως μας τόνισαν πως 2η πύλη δεν μπορεί να ανοίξει για λόγους ασφαλείας και πως σε μελλοντικό χρόνο θα κλείσουν και άλλες περιοχές. Σε σχέση με τους γάμους μας τόνισαν πως εάν γίνει ποτέ ξανά γάμος θα πρέπει οι νεόνυμφοι να έχουν δηλώσει 10-15 αυτοκίνητα για τα οποία θα δοθεί άδεια για τη διέλευσή τους στο χώρο. Τέλος όποιος θέλει να πάει απλά να προσευχηθεί στον Άγιο Εύπλου θα πρέπει να παρκάρει το όχημά του στις νομότυπες θέσεις και να φθάσει στην εκκλησία με τα πόδια.

Όλια Γκαντανίδου

σαν σημερα


IREPAIR IPHONES
ΛΟΥΚΟΥΛΟΣ
MIKEL DEXIA
ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ

Ο καιρός στον Έβρο


Ο καιρός στον Έβρο

photo της εβδομαδας


Ποταμός Άρδας - Μερικά μέτρα μακριά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα
Ποταμός Άρδας - Μερικά μέτρα μακριά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα