Σήμερα είναι: Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019
greek english turkish
ΙΚΤΕΟ AL FARO TIMI MIKRO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Στιγμιότυπο από το συλλαλητήριο κατά του ονόματος "Βόρεια Μακεδονία" στην Αλεξανδρούπολη
Στιγμιότυπο από το συλλαλητήριο κατά του ονόματος "Βόρεια Μακεδονία" στην Αλεξανδρούπολη

Πρόσκληση προς τους πολίτες από το Δήμο Αλεξανδρούπολης στη συνεδρίαση για τη «Βόρεια Μακεδονία»

10-07-2018

Ανοιχτή πρόκειται να είναι η συνεδρίαση που διοργανώνει η δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης για την ονομασία του γειτονικού κράτους στων Σκοπίων.

Η συνεδρίαση διοργανώνεται στο πλαίσιο της 20ης συνεδρίασης του σώματος του Δημοτικού Συμβουλίου, με κυρίαρχο θέμα τη «Λήψη απόφασης σχετικά με την αντιμετώπιση του ζητήματος της ονομασίας του κρατιδίου των Σκοπίων μετά την συμφωνία των Πρεσπών και πριν την κύρωσή της από το Ελληνικό Κοινοβούλιο».

Το ζήτημα αποτελεί εισήγηση του Δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, ο οποίος έχει ανοιχτά τοποθετηθεί κατά της μετονομασίας της π.ΓΔΜ σε «Βόρεια Μακεδονία».

Στο συλλαλητήριο που διοργανώθηκε στην Πλατεία του Φάρου στην Αλεξανδρούπολη την Κυριακή 8 Ιουλίου ο Πρόεδρος του Πολυκοινωνικού Κέντρου και εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής Χρήστος Γερακόπουλος απεύθυνε ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους δημότες να δώσουν το παρόν στην επερχόμενη συνεδρίαση την Τετάρτη 11 Ιουλίου και ώρα 7.00 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, όπου θα τους δοθεί η δυνατότητα να πάρουν το λόγο και να εκφράσουν τις απόψεις τους.

Να σημειωθεί ότι το εν λόγω ζήτημα, και το «πόρισμα» της συνεδρίασης θα συζητηθεί και στην συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜ-Θ όπου προεδρεύει ο Βαγγέλης Λαμπάκης, η οποία θα λάβει χώρα την επόμενη ημέρα στην Κομοτηνή.

Στη συνεδρίαση στην Αλεξανδρούπολη, έχουν κληθεί για να συμμετάσχουν και να καταθέσουν τις θέσεις τους στο πλαίσιο της λήψης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για το συγκεκριμένο θέμα, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης, κ.κ. Άνθιμος, οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ν. Έβρου κα Γκαρά, κ. Καΐσας, κ. Ρίζος, ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Έβρου, κ. Δημοσχάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Έβρου, κ. Πέτροβιτς, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, κ. Τοψίδης, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης, κ. Λουρίκας και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, κ. Χατζημιχαήλ.