Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

"Για κατεβείτε από το συννεφάκι σας": Ο κακός χαμός στο δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης

"Για κατεβείτε από το συννεφάκι σας": Ο κακός χαμός στο δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης

23-09-2021

Ανέβηκαν οι τόνοι στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης με επικές ατάκες εκατέρωθεν και την κατάσταση να ξεφεύγει μεταξύ του πρώην δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, του δημοτικού Σύμβουλου Βαγγέλη Μυτιληνού και του νυν δημάρχου.

Η αφορμή ήταν ένα έγγραφο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την αγορά απορριμματοφόρων από το πρόγραμμα "Φιλόδημος". Συγκεκριμένα ο πρώην δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης ως μέλος της Οικονομικής Επιτροπής ζήτησε να του δοθεί ένα έγγραφο που έφτασε από το Ελεγκτικό Συνέδριο στις 16/09  για τον διαγωνισμό αγοράς απορριμματοφόρων. Ένα έγγραφο που σύμφωνα με τον πρώην δήμαρχο αρνείται να του δώσει η δημοτική αρχή και του το αποκρύπτει.

Ο κ. Μυτιληνός ο οποίος ακούγοντας όλα όσα ανέφερε προηγουμένως ο κ. Λαμπάκης ανέβηκε στο βήμα λέγοντας: "Πραγματικά πέφτω από τα σύννεφα. Πότε γίναν αυτά;"

Αυτή ήταν και η ατάκα που "ξεχείλισε το ποτήρι" και ανέβηκαν οι τόνοι: "Κύριε Μυτιληνέ ξέρετε τι λέει το έγγραφο θέλετε να σας κατεβάσω από τα σύννεφα εγώ;" απάντησε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης φανερά εκνευρισμένος.

Η συζήτηση συνεχίστηκε με ακόμη περισσότερη  ένταση και την δεύτερη φορά που ανέβηκε στο βήμα ο Βαγγέλης Λαμπάκης, απευθύνθηκε στο σώμα και ανέφερε πως τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής θα κρίνουν αν το έγγραφο που έστειλε το Ελεγκτικό Συνέδριο αφορά ως εύθυνη, υπάλληλο, αιρετό ή τον Δήμαρχο. "Προς τι η φασαρία και όλος ο θυμός του κυρίου Ζαμπούκη;" διερωτήθηκε ο κ. Λαμπάκης ζητώντας από τον δήμαρχο να ηρεμήσει.

“Για κατεβείτε από το συννεφάκι και καθήστε στη θέση σας” ήταν η απάντηση του δημάρχου.

“Τι λέει ο άνθρωπος; Δεν ντρέπεσαι λίγο; Θα μου πει εμένα να κατέβω από το συννεφάκι και να καθίσω στη θέση μου;” έλεγε και ξαναέλεγε ο κ. Λαμπάκης ζητώντας από τον δήμαρχο να ανακαλέσει.

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου προσπαθούσε να επαναφέρει την τάξη λέγοντας "τι είναι αυτά ρε που κάνετε σήμερα".

Στην συζήτηση ενεπλάκη μέχρι και Αντιπρόεδρος του ΔΣ, Θέμης Κυριακίδης, ο οποίος μέχρι τώρα "στόμα είχε και μιλιά δεν είχε", όπου φανερά εκνευρισμένος από απαξιωτικό σχόλιο φώναζε "Ποιός είμαι εγώ;"

Σ.Κ

Δείτε το εν λόγω απόσπασμα από το 08:00 λεπτό και μετά: