Σήμερα είναι: Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018
greek english turkish
MELIA BLD KERAMARH

Κάτι τρέχει στον Έβρο

"Τσάι και συμπάθεια" μεταξύ Καίσα και Λαμπάκη μετά τις δηλώσεις του δεύτερου για τον Π.Καμμένο

"Τσάι και συμπάθεια" μεταξύ Καίσα και Λαμπάκη μετά τις δηλώσεις του δεύτερου για τον Π.Καμμένο

17-02-2016

Ο κ. Λαμπάκης έχει εμμονές, είπε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής Έβρου ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καίσας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΔΕΛΤΑ Τηλεόρασης, αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις του πρώτου, απαντώντας στα λεγόμενα του Πάνου Καμμένου στην εκπομπή Eνικός.

Συμφωνα με τον κ. Καίσα, ο δήμαρχος της Αλεξ/πολης προκαλεί έντονη ανησυχία στην κοινωνία του Έβρου και της Θράκης γενικότερα, είπε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας πως "αν δεν ήταν δήμαρχος ο κ. Λαμπάκης, τα πράγματα θα ήταν απλά, αφού μια επίσκεψη σε νευρολόγο - ψυχίατρο ενδεχομένως να έλυνε το πρόβλημά του".

Για ακόμα μια φορά ο κ. Καίσας επεσήμανε πως δε τίθεται κανένα θέμα εγκατάστασης προσφύγων στην περιοχή, σε μια προσπάθειά του να μειώσει την ανησυχία της κοινωνίας την οποία όπως είπε προκαλέι ο ίδιος ο δήμαρχος της Αλεξ/πολης.

Τα πάρε - δώσε ωστόσο συνεχίστηκαν, με τον δήμαρχο της Αλεξανδρούπολης να παρεμβαίνει τηλεφωνικά στο κεντρικό δελτίο της ΔΕΛΤΑ Τηλεόρασης, απαντώντας στους χαρακτηρισμούς του Βουλευτή.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαμπάκης, ο Γιώργος Καίσας προφανώς δε τα πάει καλά με την κοινωνία, αφού εναντιώνεται σε αυτή, ενώ σαν χειρουργός που είναι, δε μπορεί να βγάλει καμία γνωμάτευση για το ποιος χρήζει βοήθεια ψυχιάτρου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής καμία νομική πράξη προσβολής της σύμβασης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, πράγμα που σημαίνει πως μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να ενεργοποιηθεί, υπογραμμίζοντας παράλληλα, πως για το ζήτημα δεν αρκεί μια δήλωση - Μουζάλα, αλλά θα έπρεπε η Κυβέρνηση να διαβεβαιώσει πως δεν υπάρχει ζήτημα εγκατάστασης προσφύγων στη Θράκη δια στόματος Κυβερνητικής εκπροσώπου.

Ο Δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης επιπλέον έστειλε και σχετικό δελτίο τύπου απαντώντας στον Βουλευτή Έβρου ΣΥΡΙΖΑ.

Αλεξανδρούπολη  17/02/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Απάντηση Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελου Λαμπάκη στους προσωπικούς χαρακτηρισμούς του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Έβρου, κ. Γιώργου Καΐσα

Σε συνέχεια της δυναμικής κινητοποίησης και ανάληψης δράσης από πλευράς του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, του Μητροπολίτη και του Περιφερειάρχη κατά του διαφαινόμενου και πλέον αποδεδειγμένου σχεδιασμού της Κυβέρνησης περί εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών στην ευαίσθητη περιοχή του Έβρου, με όλες τις αυτονόητες τραγικές συνέπειες και κινδύνους που αυτός ο σχεδιασμός εγκυμονεί, και στον απόηχο των πρόσφατων δηλώσεων του κ. Π. Καμμένου κατά του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, εμφανίζεται και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Έβρου κ. Γ. Καΐσας, ο οποίος στην αγωνία του να συνδράμει τον κ. Καμμένο και να αποδείξει την καλή κομματική του διαγωγή και πειθαρχεία, επαυξάνει τα λεγόμενα Καμμένου ισχυριζόμενος πλέον ότι «…ο Δήμαρχος δεν πρέπει να παίζει με τη Θράκη και ν’ ασχολείται με τα θέματα αυτά…», ότι επίσης «ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης χρειάζεται ψυχίατρο» (και βέβαια εμμέσως πλην σαφώς και όσοι τοπικοί θεσμικοί παράγοντες συντάσσονται με τις απόψεις του, όπως ο Μητροπολίτης και ο Περιφερειάρχης).

Η τραγικότητα των τοπικών εκπροσώπων της Κυβέρνησης και ειδικά του κ. Καΐσα, οι οποίοι καταφανώς έχουν πλέον απολέσει στις συνειδήσεις των Εβριτών την ιδιότητα των εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας που τους εξέλεξε για να υπερασπίζονται τα συμφέροντά της, εκφραζόμενη μέσα από προσωπικούς χαρακτηρισμούς, ξεπερνά τα όρια και εγκαινιάζει νέα ήθη στο δημόσιο «πολιτικό» διάλογο, γεγονός που καταδεικνύει τον πανικό και την απόλυτη σύγχυση υπό την οποία τελούν. Ο κ. Καΐσας μπερδεύει τα λόγια του και θέλει «να αλλάξουμε θέμα», όπως ο ίδιος λέει.

Χρησιμοποιώντας μονίμως ατυχείς και γραφικούς παραλληλισμούς από την επιστήμη του και αρνούμενος ότι υπάρχει πρόβλημα  διαψεύδοντας τον Δήμαρχο και τους άλλους τοπικούς θεσμικούς, ο κ. Καΐσας είτε ψεύδεται ενώπιον του εβρίτικου λαού είτε είναι παραπλανημένος.  Πολλώ δε μάλλον, όταν αυτή η ακαριαία αντίδραση και κινητοποίησή τους προκάλεσε την αναδίπλωση της Κυβέρνησης.  Και στις δύο περιπτώσεις είναι υπόλογος στους Εβρίτες, διότι το να καταφέρεται κανείς με τέτοιους χαρακτηρισμούς εναντίον ενός Δημάρχου, ο οποίος αγωνιά για τον τόπο και τους ανθρώπους του, κοιμάται και ξυπνά με την αγωνία αυτή και δίνει την ψυχή του και την ύπαρξή του εν γένει στην τοπική αυτοδιοίκηση, σημαίνει ότι αποτελεί κάτι τελείως διαφορετικό. Σημαίνει ότι παραμένει προσηλωμένος στα ιδεοληπτικά και κομματικά στεγανά τα οποία θέτει υπεράνω όλων, εις βάρος ενός λαού που τον τοποθέτησε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για να έχει τα μάτια και τ’ αυτιά του ανοιχτά και με τις πολιτικές του παρεμβάσεις να προασπίζει τα συμφέροντα του τόπου που τον γέννησε.

Κ.Κ.

ALEXPO