Σήμερα είναι: Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018
greek english turkish
MELIA SUGAR BLD

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης Δήμοι του Έβρου - Σφοδρή κακοκαιρία

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης Δήμοι του Έβρου - Σφοδρή κακοκαιρία

10-01-2017

Μετά και τη σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει το Νομό Έβρου με πολλές περιοχές να είναι αποκλεισμένες από την κακοκαιρία ο Περιφερειάρχης Έβρου κ. Χρήστος Μέτιος κήρυξε το Νομό Έβρου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Σε πολλά σημεία  του Νομού συνεχίζεται η χιονόπτωση, ενώ αυτή τη στιγμή έχει διακοπεί και η κυκλοφορία στον κόμβο του Διδυμοτείχου.

Η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές βρίσκεται υπό το μηδέν ενώ οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε παγοδρόμια.

Από ότι φαίνεται δύσκολες ώρες περιμένουν τους κατοίκους του Νομού Έβρου καθώς σύμφωνα και με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων η νύχτα αναμένεται αρκετά δύσκολη.

Η απόφαση του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου εδώ: 

"Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου (ΑΔΑ: ΨΓ8Ν7ΛΒ-ΓΜΡ) οι Δήμοι Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Σουφλίου, Σαμοθράκης και το Δημοτικό Διαμέρισμα Φερών του Δήμου Αλεξανδρούπολης, κηρύσσονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας λόγω της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης και του ολικού παγετού που επικρατεί.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με Απόφαση του Διευθυντή Αστυνομίας Ορεστιάδας Πασχάλη Συριτούδη (ΑΔΑ: Ψ7ΤΑ465ΧΘ7-ΒΓΩ) απαγορεύεται, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων (συνεχείς και έντονες χιονοπτώσεις – χιονοθύελλα) και ολισθηρότητας του οδοστρώματος

- η κίνηση όλων των οχημάτων στο Επαρχιακό Οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, καθώς και η έξοδος όλων των οχημάτων από το Συνοριακό Σημείο Κυπρίνου,

- η κίνηση των βαρέων οχημάτων στο Εθνικό Οδικό δίκτυο Ορμενίου – Αλεξανδρούπολης, από την έκδοση της Απόφασης (10-1-2017 και ώρα 20:00) και για όσο χρονικό διάστημα επικρατούν οι παραπάνω δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθόσον υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις, να φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματά τους, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της Τροχαίας και να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις της Πολιτικής Προστασίας."

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Αντολικής Μακεδονίας και Θράκης :

Άρθρο 1ο

Απαγορεύεται, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων (συνεχείς και έντονες χιονοπτώσεις - χιονοθύελλα) και ολισθηρότητας του οδοστρώματος:

Α) Η κίνηση όλων των οχημάτων στο Επαρχιακό Οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας καθώς και η έξοδος όλων των οχημάτων, από το Συνοριακό Σημείο Κυπρίνου,

Β) Η κίνηση των βαρέων οχημάτων στο Εθνικό Οδικό δίκτυο Ορμενίου – Αλεξανδρούπολης, από την έκδοση της παρούσας (10-1-2017 και ώρα 20:00) και για όσο χρονικό διάστημα επικρατούν οι παραπάνω δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθόσον υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

 Άρθρο 2ο

α) Οι διατάξεις της παρούσας απόφασης, ισχύουν για τις χρονολογίες που αναγράφονται στο άρθρο αυτό.

β) Η εκτέλεση και εφαρμογή της παρούσας απόφασης, ανατίθεται στο Τμήμα Τροχαίας Ορεστιάδας και Αστυνομικό Τμήμα Διδυμοτείχου, κατά λόγο αρμοδιότητας.

γ) Οι παραβάτες της παρούσας διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 420 Π.Κ. και των άρθρων 3,4,16, 34, 103, 104 και 105 του Ν.2696/99 «Κύρωση Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας» όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα με τον Ν.3542/2007 και τον Ν.3904/2010.

δ) Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί, σύμφωνα με το άρθρο 109 του Ν.2696/1999 «Κύρωση Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας».

 Δείτε τις σχετικές αναρτήσεις στο FB: