Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Στα Χανιά "ταξίδεψε" το Ιερό Λείψανο του Αγίου Χαραλάμπους από το Μοναστήρι της Κορνοφωλιάς Έβρου

Στα Χανιά "ταξίδεψε" το Ιερό Λείψανο του Αγίου Χαραλάμπους από το Μοναστήρι της Κορνοφωλιάς Έβρου

03-02-2018

Με λαμπρότητα και με την συμμετοχή χιλιάδων πιστών η πόλη των Χανίων υπεδέχθη την Παρασκευή το απόγευμα 2 Φεβρουαρίου, Ιερό λείψανο εκ του δεξιού ποδός του Αγίου Χαραλάμπους από το Μετόχι της Ιεράς Μονής Ιβήρων Παναγίας Πορταΐτισσας στην Κορνοφωλιά Έβρου.

Το Ιερό Λείψανο που το συνόδευαν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ιβήρων Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Ναθαναήλ, ο Προηγούμενος της Ιεράς Μονής Αρχιμ. Βασίλειος Γοντικάκης και ο Ιερομόναχος Ιερεμίας Ιβηρίτης, έφθασε στο αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης στις 2 μ.μ. όπου αρχικά τους υποδέχθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας κ. Δαμασκηνός στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Κορακιών, με τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη, την Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Γερόντισσας Θεοφόρας, μετά της αδελφότητος και ευσεβών προσκυνητών.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η επίσημη Υποδοχή του χαριτοβρύτου Λειψάνου, στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών στο πλαίσιο των επιτυχημένων Β’ Χαραλάμπειων που διοργανώνει εφέτος για δεύτερη φορά η Ενορία Λενταριανών με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου κ. Δαμασκηνού και την πρωτοβουλία του ιερατικώς προϊσταμένου του Ναού και Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη.

Πλήθος κόσμου, τοπικών αρχόντων, στρατιωτικών αρχών, σωμάτων ασφαλείας, παραδοσιακών κρητικών συλλόγων και αντιπροσωπειών βρίσκονταν στη θερμότατη υποδοχή του Ιερού κειμηλίου της Ορθοδοξίας μας, το οποίο έφτασε στο Ναό στις 4μ.μ. συνοδευόμενο από τους μοτοσικλετιστές (vstorm greek riders), και το παρέλαβε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, μετά στρατιωτικών εμβατηρίων από την μπάντα του πολεμικού ναυτικού.

Ακολούθησε επίσημη Δοξολογία και κατόπιν προσφώνηση του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας και Αντιφώνηση από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Ιβήρων.