Σήμερα είναι: Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019
greek english turkish
AL FARO TIMI MIKRO BLD

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Στην τελική ευθεία οι εργασίες του ρώσικου παρεκκλησίου στην Αλεξανδρούπολη

Στην τελική ευθεία οι εργασίες του ρώσικου παρεκκλησίου στην Αλεξανδρούπολη

21-10-2017

Σε λίγες μόλις εβδομάδες από σήμερα θα ξεκινήσει η λειτουργία του ρώσικου παρεκκλησίου στην Αλεξανδρούπολη, μιας και το κυρίως κτίσμα του έχει υλοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό.

Ο ναός θα ενταχθεί στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης και θα ενσωματωθεί στο οργανόγραμμα της Μητροπόλεως ως ενορία.

Το παρεκκλήσι έχει τοποθετηθεί απέναντι από το Στρατόπεδο Ζήση, σε έκταση που παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης στην Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης και είναι αφιερωμένος στον Άγιο Βλαδίμηρο.

Αυτή τη στιγμή έχουν μπει οι κύριες ξύλινες κολώνες που θα στηρίζουν το παρεκκλήσι και σε 1-2 μέρες από σήμερα θα ολοκληρωθεί.

Έπειτα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για τον εσωτερικό και περιβάλλοντα χώρο ώστε σε λίγες εβδομάδες από τώρα να μπορεί να λειτουργήσει.

Να επισημάνουμε πως η Περιφέρεια Αγίας Πετρούπολης χάρισε το ξύλινο παρεκκλήσι, μέσω του πολιτιστικού κέντρου "Ρώσικο Σπίτι" και η ανέγερση του γίνεται δίπλα στη νέα περιφερειακή οδό σε περιοχή όπου ζουν πολλοί ρωσόφωνοι από την πρώην Σοβιετική Ένωση.

Ο Σύμβουλος του Κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης, κ. Κωνσταντίνος Γκαμπαερίδης, δήλωσε πως γύρω από αυτό σταδιακά θα ολοκληρωθεί και το χτίσιμο του Ιερού Ναού Αγίου Βλαδιμήρου, που θα ανήκει στην Μητρόπολη.

Όλια Γκαντανίδου