Σήμερα είναι: Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019
greek english turkish
SARIDIS BANNER ΙΚΤΕΟ BABY SHOP

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Συμμετοχή του 11ου Δημοτικού Σχολείου στο πρόγραμμα Erasmus+ και τα "Ευρωπαϊκά Λαϊκά Παραμύθια"

Συμμετοχή του 11ου Δημοτικού Σχολείου στο πρόγραμμα Erasmus+ και τα "Ευρωπαϊκά Λαϊκά Παραμύθια"

14-06-2018

Στην έκτη και τελευταία συνάντηση του προγράμματος Erasmus+ για το ετος 2017 - 2018, συμμετείχαν τέσσερις εκπαιδευτικοί του 11ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης, μαζί με συναδέλφους τους από άλλες πέντε Ευρωπαϊκές χώρες.

Η Δράση ΚΑ2/Στρατηγικές συμπράξεις μεταξύ σχολείων, που υλοποιεί το σχολείο, με τίτλο European Folk Tales: Hidden Treasures / Ευρωπαϊκά Λαϊκά Παραμύθια: Κρυμμένοι Θησαυροί, τη χρονική περίοδο 2016-2018 στο οποίο συμμετέχουν σχολεία από την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πολωνία, την Ιταλία, τη Ρουμανία και την Τουρκία.

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε στο Scoala Gimnasiala Nr. 1στο Branesti της Ρουμανίας, μια πόλη 10 χιλιάδων κατοίκων, 20 χιλιόμετρα ανατολικά του Βουκουρεστίου. Οι εκπαιδευτικοί ήρθαν σε επαφή με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου της Ρουμανίας αλλά και με τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους όπου τους δόθηκε η ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, να ενημερωθούν πάνω σε εκπαιδευτικά θέματα αλλά και να αναλογιστούν τα οφέλη που έχουν αποκομίσει οι μαθητές άλλα και οι εκπαιδευτικοί των 6 συνεργαζόμενων σχολείων, κατά τη διάρκεια των δύο χρόνων υλοποίησης του προγράμματος

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί έγιναν δεκτοί από τον Δήμαρχο του Branesti και γεύτηκαν τη φιλοξενία των κατοίκων της πόλης. Οι διοργανωτές της συνάντησης από το σχολείο της Ρουμανίας, φρόντισαν επίσης να ξεναγήσουν τους φιλοξενούμενους εκπαιδευτικούς σε χώρους πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος, στην πρωτεύουσα το Βουκουρέστι.

Εκλέγουμε