Σήμερα είναι: Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019
greek english turkish
ΙΚΤΕΟ KOYKORAVAS TIMI MIKRO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Η στάθμη στη Γέφυρα του Ερυθροποτάμου χθες το βράδυ (Φωτ.:Λ.Χρυσαφούδης)
Η στάθμη στη Γέφυρα του Ερυθροποτάμου χθες το βράδυ (Φωτ.:Λ.Χρυσαφούδης)

«Τεράστιες ποσότητες πάγου έλιωσαν πάρα πολύ γρήγορα» - τι γίνεται με την κυκλοφορία στον Έβρο

11-01-2019

Με απίστευτη… ταχύτητα φαίνεται πως έλιωσαν τα χιόνια κατά μήκος του Νομού Έβρου, δημιουργώντας προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Η «Σοφία» έφερε μαζί της μεγάλες ποσότητες χιονιού, και ακολούθησε ο παγετός του «Τηλέμαχου» και οι ισχυρές βροχοπτώσεις και νοτιάδες της «Υπατίας» που μετέτρεψαν τα «βουνά» χιονιού, σε «ποταμούς» νερού που πλημμύρισαν τους δρόμους.

Η κίνηση στο δρόμο του Ελληνοχωρίου με κατεύθυνση προς Καρωτή στο Διδυμότειχο είχε απαγορευθεί με απόφαση της αστυνομίας, και το ίδιο συνέβη και για την καινούργια διάβαση Λαβάρων στο Σουφλί, η οποία πλημμύρισε από το τοπικό ρέμα.

Αργά χθες (10/01) το βράδυ έκλεισε και η γέφυρα του Ερυθροποτάμου στο Διδυμότειχο, εξαιτίας της απότομης ανόδου της στάθμης του νερού από το λιώσιμο των πάγων.

«Πότε ξανά δεν έχουν λιώσει τόσο γρήγορα τα χιόνια στον Έβρο. Μιλάμε για τεράστιες ποσότητες χιονιού που έλιωσαν παρά πολύ γρήγορα και από πάνω έβρεξε κιόλας», επισημαίνει ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Κώστας Βενετίδης.

Ωστόσο σύμφωνα με τον ίδιο δεν υπάρχουν σημαντικά προβλήματα στο οδικό δίκτυο και η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

«Η στάθμη στη γέφυρα του Ερυθροποτάμου έπεσε σήμερα το πρωί 1 μέτρο και η κυκλοφορία θα αποκατασταθεί. Το ίδιο και στο Ελληνοχώρι όπου βρίσκεται και η Τροχαία. Στα Λάβαρα δεν υπήρχε ιδιαίτερο πρόβλημα».

Ο Κώστας Βενετίδης σημειώνει ότι το σύνολο των πάγων έχει λιώσει και συνεπώς δεν αναμένεται να δημιουργηθούν παραπάνω προβλήματα.  

Μ.Κ.