Σήμερα είναι: Σάββατο, 21 Απριλίου 2018
greek english turkish
BLD AL FARO ΙΚΤΕΟ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Κι επιτέλους ο νέος Γραμμικός Επιταχυντής παραδίδεται επισήμως από το Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" στο Π.Γ.Ν.Ε. Αλεξανδρούπολης
Κι επιτέλους ο νέος Γραμμικός Επιταχυντής παραδίδεται επισήμως από το Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" στο Π.Γ.Ν.Ε. Αλεξανδρούπολης

Τη Δευτέρα παραδίδεται και επίσημα ο νέος Γραμμικός Επιταχυντής στο ΠΓΝΕ Αλεξανδρούπολης

17-07-2017

Πριν δύο χρόνια περίπου οι καρκινοπαθείς του Έβρου αλλά και της ΑΜΘ, είχαν λάβει την είδηση ότι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προτίθετο να δωρίσει στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης έναν γραμμικό επιταχυντή τελευταίας τεχνολογίας.

Πρόκειται για το μηχάνημα με το οποίο οι καρκινοπαθείς υποβάλλονται στις λεγόμενες "ακτινοβολίες". 

Η δωρεά πέρασε από σαράντα κύματα μέχρι να γίνει κατορθωτή καθώς χρειάστηκε να ασκηθούν πανταχόθεν πιέσεις προκειμένου το νοσοκομείο σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας να εκπληρώσουν τις προϋποθέσεις που έθετε το Ίδρυμα, ώστε να ολοκληρώσει τη δωρεά (προσλήψεις προσωπικού συγκεκριμένων ειδικοτήτων κ.ά).

Κι επιτέλους ο νέος Γραμμικός Επιταχυντής παραδίδεται τη Δευτέρα 24-07-2017 και ώρα 13:00 επισήμως από το Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" στο Π.Γ.Ν.Ε. Αλεξανδρούπολης, η εγκατάσταση του οποίου ολοκληρώθηκε με επιτυχία και αρχίζει η επίπονη διαδικασία της ρύθμισής του, όπως ανέφερε ο Διοικητής του ΠΓΝΕ κ. Αδαμίδης.

Όλια Γκαντανίδου

ALEXPO