Σήμερα είναι: Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018
greek english turkish
BLD MELIA ΙΚΤΕΟ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Τι θα γίνει με τα σχολεία στον Έβρο την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου

Τι θα γίνει με τα σχολεία στον Έβρο την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου

10-01-2017

22:00 Νέα απόφαση Δημάρχου: Κλειστά τα σχολεία ΚΑΙ σε ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ και σε ΤΡΑΙΑΝΟΥΠΟΛΗ.

H απόφαση:

"Συνέχιση της διακοπής των μαθημάτων στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης για τις 11 Ιανουαρίου 2017

Με την αρ. πρωτ. 25/10-01-2017 Απόφαση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελου Λαμπάκη, συνεχίζεται η διακοπή των μαθημάτων στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλου του Καλλικρατικού Δήμου Αλεξανδρούπολης την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, λόγω επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών (σφοδρής χιονόπτωση, παγετού και ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών)."

 


20:00 Η απόφαση παραμένει ίδια, μας διεμήνυσε ο Δήμαρχος, για τα σχολεία του Δήμου Αλεξανδρούπολης: Ανοιχτά σε Αλεξανδρούπολη και Τραϊανούπολη και κλειστά στις Φέρες.


Οι θερμοκρασίες κυμαίνονται στα ίδια "πολικά" επίπεδα ενώ το χιόνι έπληξε και πάλι την περιοχή, ιδίως στις βόρειες περιοχές του Έβρου και τη Σαμοθράκη.

Όσον αφορά τη λειτουργία των σχολείων την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017 αποφασίστηκαν τα εξής: 

- Στην περιοχή ευθύνης του Δήμου Ορεστιάδας τα σχολεία θα είναι ΚΛΕΙΣΤΑ. 

Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Ορεστιάδας (Α΄ Παιδικός Σταθμός, Β΄ Παιδικός Σταθμός, Γ΄ Παιδικός Σταθμός , Δ΄ Παιδικός Σταθμός, παιδικός σταθμός Ριζίων, παιδικός σταθμός Δικαίων, παιδικός σταθμός Κυπρίνου, παιδικός σταθμός Βύσσας) θα παραμείνουν κλειστοί την Τετάρτη 11-1-2017 λόγω καιρικών συνθηκών.

- Στο Δήμο Διδυμοτείχου ΚΛΕΙΣΤΑ.

- Στο Δήμο Σουφλίου θα είναι ΚΛΕΙΣΤΑ.

- Στο Δήμο Αλεξανδρούπολης τα σχολεία Φερών θα είναι ΚΛΕΙΣΤΑ, ενώ ΑΝΟΙΧΤΑ θα είναι τα σχολεία Αλεξανδρούπολης και Τραϊανούπολης.

Βέβαια η πρόγνωση του καιρού κάνει λόγο για επιδείνωση κάτι που επαληθεύεται αυτή την ώρα (13:40) όπου ήδη άρχισε η χιονόπτωση εντός της Αλεξανδρούπολης.

Επίσημα πάντως ισχύει το εξής, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Δήμου Αλεξανδρούπολης: 

"Με την αρ. πρωτ. 23/10-01-2017 Απόφαση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελου Λαμπάκη, συνεχίζεται η διακοπή των μαθημάτων στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δημοτική Ενότητα Φερών του Καλλικρατικού Δήμου Αλεξανδρούπολης την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών (κακοκαιρίας, παγετού και ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών).

Τα μαθήματα στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον υπόλοιπο Καλλικρατικό Δήμο Αλεξανδρούπολης θα γίνουν κανονικά."

- Στο Δήμο Σαμοθράκης θα είναι ΚΛΕΙΣΤΑ.