Σήμερα είναι: Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019
greek english turkish
TIMI MIKRO ZUKERO AL FARO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ, και ο Αναπληρωτής Διευθυντής της αναδόχου εταιρείας
Ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ, και ο Αναπληρωτής Διευθυντής της αναδόχου εταιρείας

Το νερό δεν θα λείψει από πουθενά στην Αλεξανδρούπολη για τα επόμενα 20 χρόνια

10-10-2018

«Σήμερα σηματοδοτούμε το αύριο και εξασφαλίζουμε επάρκεια νερού στην Αλεξανδρούπολη για τις επόμενες 2 δεκαετίες».

Με αυτά τα λόγια υποδέχθηκε την έναρξη του έργου επέκτασης του υδροταμιευτήρα στην Αλεξανδρούπολη, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Γιώργος Ουζουνίδης.

Η υπογραφή της σύμβασης έλαβε χώρα στα γραφεία της ΔΕΥΑΑ παρουσία και του Franck Del Rey, Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή της εταιρείας HYDROPLUS με έδρα την Γαλλία που έχει αναλάβει το έργο, και του Δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη.

Το έργο αφορά στην προμήθεια συστήματος για την ανύψωση του ταμιευτήρα κατά 1,60 μέτρα και την αύξηση της χωρητικότητας του κατά 1.700.000 κυβικά, συνολικού προϋπολογισμού 874.200 €, που προβλέπει την αύξηση της χωρητικότητας κατά 14%.

Με την ολοκλήρωση του, η Αλεξανδρούπολη και η ΔΕ Τραϊανούπολης δεν θα έχουν πλέον πρόβλημα ποσοτικής επάρκειας νερού, σαν επίδραση της κλιματικής αλλαγής, ενώ παράλληλα θα μπορούν να σχεδιασθούν έργα μεταφοράς επαρκούς ποσότητας νερού και προς τους οικισμούς Μάκρης- Δικέλλων- Μεσημβρίας, καθώς και προς τους οικισμούς της ΔΕ Φερών.

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλλης Λαμπάκης, ευχαρίστησε και τον πρώην Πρόεδρο της ΔΕΥΑΑ Βαγγέλη Μυτιληνό, για την συμβολή του στην υλοποίηση του έργου.

Το κόστος του έργου θα καλυφθεί από την δωρεά που έχει γίνει προς την ΔΕΥΑΑ από την αστική μη κερδοσκοπική κοινωφελή εταιρεία με την επωνυμία «Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αειφόρο Ανάπτυξη» (“MIO/ECSDE”) στα πλαίσια του προγράμματος «Νερό στην πόλη» που υλοποιεί ο Οργανισμός Global Water Partnership Mediterranean (GWP-Med).

Η υπογραφή της σύμβασης και οι δηλώσεις όπως μεταδόθηκαν ζωντανά από το e-evros.gr