Σήμερα είναι: Τρίτη, 21 Μαΐου 2019
greek english turkish
SARIDIS BANNER ZUKERO ΙΚΤΕΟ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου ενισχύεται αλλά… «σταγόνα στον ωκεανό μας»

Το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου ενισχύεται αλλά… «σταγόνα στον ωκεανό μας»

04-12-2018

Με προσωπικό πρόκειται να ενισχυθεί το επόμενο χρονικό διάστημα το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, σε μια προσπάθεια ανακούφισης της «πολύπαθης» μονάδας υγείας.

Οι προσλήψεις αφορούν σε 3 νοσηλεύτριες και 1 μαία, με διάρκεια σύμβασης τον 1 χρόνο.

Γιατροί και νοσηλευτές έχουν κατά καιρούς διατυπώσει τις έντονες ανησυχίες τους, σχετικά με την έλλειψη προσωπικού, γεγονός που γίνεται περισσότερο εμφανές στην διαχείριση σοβαρών περιστατικών, όπως το τροχαίο με τραυματίες 42 μετανάστες στην περιοχή του Θουρίου που έκανε πριν λίγο καιρό το Νοσοκομείο να θυμίζει… «εμπόλεμη ζώνη».

«Οι προσλήψεις αυτές είναι προς την σωστή κατεύθυνση, αλλά είναι σταγόνα στον ωκεανό», σχολιάζει η Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Βάγια Καλπακλή, νοσηλεύτρια.

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα γίνονται προσπάθειες, όπως μεταθέσεις και μετακινήσεις προσωπικού, αλλά οι ανάγκες μας είναι τεράστιες. Από το τίποτα σίγουρα είναι κάτι, αλλά ούτε κατά διάνοια δεν καλύπτει τα κενά μας, σε νοσηλευτές αλλά και γιατρούς», σχολιάζει η ίδια.

Να σημειωθεί πως στο τέλος του έτους λήγουν οι συμβάσεις 3 επικουρικών γιατρών, ενός καρδιολόγου, ενός παιδιάτρου κι ενός ακτινολόγου, ενώ ο μοναδικός νευρολόγος συνταξιοδοτείται, γεγονότα που προκαλούν ανησυχία στον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, που ατύπως εκτελεί χρεή Υποδιοικητή μετά την παραίτηση του Στ.Καρακόλια.

Μαρίνα Κριτού

Εκλέγουμε