Σήμερα είναι: Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019
greek english turkish
AL FARO BABY SHOP ZUKERO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου προσλαμβάνει! – «Ανοιχτή» η θέση του Διοικητή μετά την αποδοχή παραίτησης

Το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου προσλαμβάνει! – «Ανοιχτή» η θέση του Διοικητή μετά την αποδοχή παραίτησης

12-10-2018

Δεκτή μετά από περίπου 1,5 μήνα έκανε ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, την παραίτηση του Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου.

Ο Στέφανος Καρακόλιας είχε υποβάλλει την παραίτησή του τον περασμένο Αύγουστο, με τους λόγους αυτής να εδράζονται σε διοικητικά ζητήματα, και ειδικότερα στο γεγονός ότι ο ίδιος ο Διοικητής της μονάδας υγείας στο Διδυμότειχο, υπέγραφε εντάλματα στη θέση του επίσης παραιτηθέντα πρώην υποδιοικητή του ΠΓΝΑ Σταύρου Τζωίδη.

Να σημειωθεί πως ο ίδιος είχε υποβάλλει την παραίτησή του 2 φορές, αφού δεν έλαβε απάντηση από τον Υπουργό στο πρώτο έγγραφο παραιτήσεώς του και ενώ και στις δύο περιπτώσεις μεσολάβησαν παραινέσεις και πιέσεις προς το μέρος του, ώστε να ξανασκεφτεί την απόφασή του.

Η μονάδα υγείας στο Διδυμότειχο παραμένει «ακέφαλη», με την αρμοδιότητα υπογραφής ενταλμάτων να έχει «περάσει στα χέρια» του Διοικητή του ΠΓΝΑ Δημήτρη Αδαμίδη, εξαιτίας της διοικητικής συνένωσης των δύο Νοσοκομείων.

Ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας στο Διδυμότειχο κ.Βαφειάδης, που εκτελεί χρέη ανεπισήμως χρέη διοικητή, πρόσφατα κατέθεσε έγγραφο προς τον Διευθυντή της 4ης ΥΠΕ ΑΜΘ Στράτο Πλωμαρίτη και τον ίδιο τον Υπουργό, όπου επισημαίνει τις ελλείψεις σε προσωπικό, και όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι, αναφερόμενος και στο ζήτημα της πολυπόθητης αυτονόμησης.

Το σίγουρο είναι πως μια θέση είναι «ανοιχτή» αυτή τη στιγμή στη μονάδα υγείας, και αυτή είναι του Αναπληρωτή Διοικητή.

Δείτε εδώ την προκήρυξη θέσεων υποδιοικητών σε 4 Νοσοκομεία, ανάμεσά τους και σε αυτό του Διδυμοτείχου