Σήμερα είναι: Τρίτη, 21 Μαΐου 2019
greek english turkish
ZUKERO BABY SHOP SARIDIS BANNER

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Το πρωτοσέλιδο της Hurriyet
Το πρωτοσέλιδο της Hurriyet

Τουρκικά ΜΜΕ: «βλέπεις Τσίπρα τι κάνουν οι αστυνομικοί στον Έβρο;»

05-12-2018

Πυρά εναντίον των αστυνομικών του Έβρου, εξαπολύει για ακόμη μια φορά ο τουρκικός τύπος.

Δημοσίευμα της εφημερίδας Hurriyet, το οποίο αποτελεί πρωτοσέλιδο σε πολλές τουρκικές εφημερίδες, αναφέρεται στον εντοπισμό 3 παγωμένων σορών παράτυπων μεταναστών που εντοπίστηκαν στην περιοχή της Αδριανούπολης, κοντά στα σύνορα με τον Έβρο.

Μάλιστα οι Τούρκοι δημοσιογράφοι απευθύνονται στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα διερωτώμενοι: «τα βλέπεις Τσίπρα;», και παραθέτοντας 2 φωτογραφίες, μια από μια από τις 3 παγωμένες σορούς, και μια από προηγούμενο περιστατικό.

Το προηγούμενο συμβάν αφορούσε και πάλι μετανάστες, οι οποίοι σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ξυλοκοπήθηκαν άγρια από αστυνομικούς στον Έβρο, οι οποίοι τους αφαίρεσαν τα ρούχα και τους άφησαν να γυρίσουν πεζή στην Τουρκία.

Το ίδιο σενάριο επικρατεί και στη δεύτερη περίπτωση σύμφωνα με τους Τούρκους, που ισχυρίζονται ότι οι αστυνομικοί στον Έβρο άφησαν τους μετανάστες με τα εσώρουχα να επιστρέψουν στην Αδριανούπολη πεζή, και εκείνοι πάγωσαν από το κρύο.

Οι Έλληνες αστυνομικοί από τον Έβρο δήλωσαν κατηγορηματικά πως πρόκειται για τουρκική προπαγάνδα, σοκαρισμένοι στο άκουσμα του πρώτου συμβάντος. 

ΤΟΨΙΔΗΣ