Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Φωτογραφία από ertnews.gr
Φωτογραφία από ertnews.gr

Τρία χρόνια χωρίς την Ελένη Τοπαλούδη - Όλα όσα δήλωσαν οι γονείς της μετά το μνημόσυνο

29-11-2021

Τρία χρόνια συμπληρώθηκαν από τον τραγικό θάνατο της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, μιας φοιτήτριας που συγκλόνισε και συγκλονίζει, που έγινε σύμβολο των κακοποιημένων γυναικών.

Το ημερολόγιο έδειχνε 28 Νοεμβρίου του 2018 όταν έγινε γνωστή η είδηση ότι μια 20χρονη φοιτήτρια του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου με καταγωγή απο το Διδυμότειχο βρέθηκε νεκρή στην θαλάσσια περιοχή Φωκίας στους Πεύκους κοντά στο φυλάκιο Γκίνας στην Ρόδο.

Το Διδυμότειχο, ο Έβρος και ολόκληρη η Ελλάδα πάγωσε. Ο χρόνος σταμάτησε εκεί, αλλά δυστυχώς μόνο αυτός, καθώς από τότε οι γυναικοκτονίες στην Ελλάδα πληθαίνουν. Οι γονείς της από τότε φωνάζουν: ΚΑΜΙΑ ΕΛΕΝΗ.

Το περασμένο Σάββατο στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Διδυμοτείχου τελέστηκε το τριετές μνημόσυνο της. Οι γονείς της, η κυρία Κούλα και ο κύριος Γιάννης εκεί βράχοι ευχαρίστησαν όλους όσους βρέθηκαν κοντά τους όλες αυτές τις δύσκολές μέρες που βιώνουν καθώς όπως έχει αναφέρει και στο παρελθόν η κα Τοπαλούδη έχουν καταδικαστεί σε ισόβιο θάνατο.

«Δεν πέρασε ούτε μια μέρα... Σαν να είναι σήμερα, την ώρα που το μάθαμε, κι όμως πέρασαν τρία χρόνια. Ο χρόνος δεν είναι γιατρός», τόνισε η μητέρα της Ελένης, ενώ ο πατέρας της Γιάννης Τοπαλούδης, ανέφερε πως «η ψυχή όλων αυτών των κοριτσιών, της Ελένης, της Κάρολαϊν, της Ζωής, της Δώρας, της Γαρουφαλλιάς, ας ευαισθητοποιήσει όσους αποφασίζουν για μας».

Τρία χρόνια χωρίς την Ελένη αλλά η μνήμη της παραμένει ζωντανή και γίνεται "φάρος" για όλες τις γυναίκες.