Σήμερα είναι: Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018
greek english turkish
ΜΠΟΖΑΤΖΙΔΗΣ BIG

Ταξιδέψτε με ασφάλεια


Ταξιδέψτε με ασφάλεια

πρεπει να δειτε


Θέα Θάλασσα

Θέα Θάλασσα

Fish bar - Restaurant - Beach bar

Κανάρη 1


FOR HUGS

FOR HUGS

Βρεφική - Παιδική διακόσμηση / ένδυση / υπόδηση

Κ. Παλαιολόγου 40


Φάρος

Φάρος

Ραδιοταξί - Ειδικά οχήματα

Μακράς Γέφυρας 2


Bio clean - Δαρμής Θ.

Bio clean - Δαρμής Θ.

Βιοκαθαρισμοί - Βαφές οχημάτων

3ο χλμ Αλεξ/πολης - Αμφιτρίτης


Moto Access

Moto Access

Καραγιαννίδης Στράτος

Νικομηδείας & Ελ. Φιλιππίδη 5

χαρτης επιχειρησεων


map

προσφατες αγγελιες


χορηγοι & φιλοι


Heat Radio 88,3

Heat Radio 88,3

Ξένη μουσική

Γ. Καρτάλη 18


Focus 88.8

Focus 88.8

Ελληνική μουσική

Νίκης 17

Tags


BABY SHOP BLD SUGAR

Πετρίτσα.

Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι ήταν και η "πετρίτσα" ή "εννιάπετρο" ή "τζάμω". Το παιχνίδι αυτό εμφανίζεται σε δύο παραλλαγές!

Η μία θέλει τα παιδιά χωρισμένα σε πολλές ομάδες και έναν κύκλο με κεραμίδια στη μέση. Από ορισμένη απόσταση ο παίκτης της κάθε ομάδας προσπαθεί να ρίξει με μια μπάλα την σωρό από κεραμίδια. Κάθε φορά που τα ρίχνει, μαζεύει και έναν πόντο για την  ομάδα του. Το παιχνίδι τελειώνει, όταν ο πρώτος παίκτης ξαναέρθει στην αρχική  θέση . Νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που θα συλλέξει τους περισσότερους πόντους!

Σύμφωνα με την άλλη εκδοχή,  τα παιδιά χωρίζονται  σε δύο ομάδες και ζωγράφιζουν έναν πολύ μεγάλο κύκλο. Μέσα στον κύκλο στήνουν εννιά κεραμίδες, την μία πάνω στην άλλη. Από ορισμένη πάλι απόσταση, κάθε παίκτης πετάει  την μπάλα μέχρι να ρίξει τα κεραμιδιά. Όταν τα ρίχνει  η αντίπαλη ομάδα, τα σκορπίζει μέσα στον κύκλο και προσπαθεί με την μπάλα να χτυπήσει τους παίκτες της άλλης ομάδας, για να τους "βγάλει έξω" και να τους εμποδίσει να ξαναστήσουν τον πύργο από κεραμίδια. Αν το παιδί πιάσει την μπάλα την ώρα που ο αντίπαλος πάει να το χτυπήσει, βγαίνει έξω αυτός που επιτίθεται και όχι αυτός που αμύνεται. Αν η ομάδα που ρίχνει την μπάλα καταφέρει να ξαναστήσει τον πύργο, ΝΙΚΗΣΕ! Αν δεν προλάβει νίκησε η άλλη!

Από τη μαρτυρία της κ. Τσιακίρη Π. Μαρίας