Σήμερα είναι: Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018
greek english turkish

Say "cheese"


Say "cheese"

e - fans


e - fans

Γλυκοί πειρασμοί


 Γλυκοί πειρασμοί

mamakouzina.tv


mamakouzina.tv

Τι παίζει η ΤV τώρα


Τι παίζει η ΤV τώρα

Οδηγός επιχειρήσεων


Οδηγός επιχειρήσεων
DANSE PASSION SOHO ΧΥΜΕΙΟ

Say "cheese"

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου του Θ. Ορδουμποζάνη

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου του Θ. Ορδουμποζάνη

04-01-2018

Φωτ.: Κ. Ορδουμποζάνης

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και σε μια κατάμεστη αίθουσα η παρουσίαση του Ιστορικού Ημερολογίου 2018 με τίτλο «Ένα ταξίδι στον χρόνο – Αλεξανδρούπολη, 1870 – 2018», του συγγραφέα Θεόδωρου Ορδουμποζάνη.

Όσοι παρευρέθηκαν στην παρουσίαση είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση από το βιβλίο που αποτελείται από δύο μέρη. Το εισαγωγικό που περιλαμβάνει μια σύντομη ιστορία της πόλης, και το ιστορικό ημερολόγιο, που συμπεριλαμβάνει περίπου 35 ιστορικά γεγονότα της πόλης και 44 φωτογραφίες.

Μέσα στις 115 σελίδες του βιβλίου μπορεί κάποιος να βρει απαντήσεις σε ερωτήματα όπως, «Γιατί καταργήθηκαν τα Ανθεστήρια Αλεξανδρουπόλεως;», «Ποιος αποκαλούσε την Αλεξανδρούπολη Νοικοκυρούπολη;», «Τι γινόταν τις Κυριακές της δεκαετίας του '30 στην Αλεξανδρούπολη;», Πως το τρένο αποβίβαζε τις ορδές των Κομοτηναίων και Ξανθιωτών για τα μπάνια του λαού της Θράκης στην παραλία της Αλεξανδρούπολης», Πως το οικόπεδο που ήταν χτισμένο το Πασαλίκι πέρασε από την ιδιοκτησία του Δήμου στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης για 750.000 €», «Που πήγαν οι 3 από τις 9 μούσες στην αυλή του Αγίου Νικολάου».
Αυτά και άλλα πολλά ενδιαφέροντα υπάρχουν στις 115 σελίδες του βιβλίου για μια Αλεξανδρούπολη που συνεχώς αλλάζει.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο δημοσιογράφος Σταύρος Αποστολίδης, ενώ το βιβλίο προλόγισε  ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίος μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος. 

Μεταξύ άλλων στο βήμα ανέβηκαν και μίλησαν ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, ο Μητροπολίτης κκ Άνθιμος, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δ. Πέτροβιτς, ο Καθηγητής Ιατρικής του Δ.Π.Θ. και τ. Πρόεδρος της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης - Έβρου κ. Γιώργος Μηνόπουλος αλλά και ο Πρόεδρος Λέσχης  Αλεξανδρουπολιτών Ν. Μανδάνης.

Φυσικά τον λόγο πήρε και ο ίδιος ο συγγραφέας κ. Ορδουμποζάνης, δίδοντας διευκρινίσεις για τον τρόπο που εργάστηκε για να ολοκληρώσει το πόνημά του και ευχαριστώντας όλους όσους τον βοήθησαν στην προσπάθειά του.

Ολόκληρη η παρουσίαση όπως μεταδόθηκε από την web TV του e-evros.gr:

Who is Who


Who is Άκης;

Who is Άκης;

  Ποιος είναι ο Άκης Χαραλαμπίδης και γιατί είναι ξεχωριστός; Είναι ο Προπονητής της γυναικείας ομάδας των «Κυκλώπων» στην Αλεξανδρούπολη
περισσότερα...

Ό,τι "παίζει"!


 Ό,τι "παίζει"!

χαρτης επιχειρησεων


Χάρτης Επιχειρήσεων