Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Big Barrel
Say "cheese"
e - fans
Γλυκοί πειρασμοί
Τα χωριά του Έβρου
Τι παίζει η ΤV τώρα
Οδηγός επιχειρήσεων

e - cinema

1ο Cinematherapy Festival: Το νέο καινοτόμο φεστιβάλ κάνει πρεμιέρα στην Αλεξανδρούπολη

1ο Cinematherapy Festival: Το νέο καινοτόμο φεστιβάλ κάνει πρεμιέρα στην Αλεξανδρούπολη

02-12-2022

Το 1ο Cinematherapy Festival σάς περιμένει να βιώσετε την ψυχική ωφέλεια που μπορεί να προσφέρει η έβδομη τέχνη!

Το 1ο Φεστιβάλ Κινηματογραφοθεραπείας κάνει πρεμιέρα στις 1-3/12/2022 στην πόλη της Αλεξανδρούπολης! Τρεις μέρες γεμάτες με προβολές ταινιών, βιωματικά αυτογνωσιακά εργαστήρια, παρουσιάσεις βιβλίων και ομιλίες. Φεύγοντας οι θεατές θα έχουν ανακαλύψει ότι η κινηματογραφική οθόνη απεικονίζει ουσιαστικά την οθόνη της ψυχής τους!

ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ

 

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, θα επιτευχθεί μια διαβαθμισμένη γνωριμία με το εργαλείο της Κινηματογραφοθεραπείας, που εκτείνεται από τη βιωματική αυτογνωσιακή εμπειρία ως την επιστημονική τεκμηρίωση.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η αλληλεπίδραση της κινηματογραφικής τέχνης με την ψυχική υγεία, και πιο συγκεκριμένα, η γνωριμία με την Κινηματογραφοθεραπεία, που είναι ο χώρος, όπου η τέχνη του κινηματογράφου εφάπτεται με τις πρακτικές της ψυχοθεραπείας. Μέσα από την θέαση ταινιών, δίνονται ερεθίσματα για σχετική συζήτηση με σκοπό την ψυχική ανάπτυξη και την αυτο-εξερεύνηση του ατόμου, που βέβαια στο φεστιβάλ θα περιοριστεί σε αυτογνωσιακό επίπεδο και δεν θα μετατραπεί σε ψυχοθεραπεία.

Μιας και κάθε μορφή τέχνης λειτουργεί σαν βάλσαμο για την ανθρώπινη ψυχή, έτσι και ο κινηματογράφος καθιστά δυνατή την έκφραση των μύχιων συναισθημάτων. Το μόνο που έχει να κάνει κανείς είναι να αφουγκραστεί το κινηματογραφικό σύμπαν και να το μεταφράσει στο λεξιλόγιο του δικού του προσωπικού κόσμου!

Το Cinematherapy Festival πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση του Δήμου Αλεξανδρούπολης με την ΑΜΚΕ Μέθεξις και την Coach Your Vision. Η είσοδος σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

1 & 2 Δεκεμβρίου στις 21:00 στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης

3 Δεκεμβρίου στις 20:00 στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

Το Cinematherapy Festival σάς προσκαλεί όλους σε ένα αυτογνωσιακό ταξίδι με όχημα τον κινηματογράφο!

Χορηγός επικοινωνίας είναι το e-evros.gr


Who is Who
Ό,τι "παίζει"!
χαρτης επιχειρησεων