Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
THE GARDENERS
Say "cheese"
e - fans
Γλυκοί πειρασμοί
Τα χωριά του Έβρου
Τι παίζει η ΤV τώρα
Οδηγός επιχειρήσεων

Who is Who

Who is Μιχαλεντζάκης;

Who is Μιχαλεντζάκης;

04-04-2016

Ξεκίνησε την κολύμβηση στην ηλικία των 4 ετών λόγω της πάθησής του που είναι μαιευτική παράλυση στο δεξί άνω άκρο και κατάφερε να περάσει με μεγάλη επιτυχία όλα τα κολυμβητικά σκαλοπάτια.

Από το 2007 προπονείται συστηματικά στον Ο.Φ.Θ. Αλεξανδρούπολης, ενώ συμμετείχε και σε αγώνες με το Προαγωνιστικό τμήμα (10-12 ετών) και για 2 συνεχόμενες χρονιές ανακηρύχθηκε Πρωταθλητής κολύμβησης Αν. Μακεδονίας & Θράκης στις κατηγορίες αρτιμελών και από το 2010 παίρνει αγωνίζεται με το Αγωνιστικό τμήμα του Ο.Φ.Θ.Α. 

Σήμερα, αποτελεί τον μοναδικό Έλληνα κολυμβητή ο οποίος αν και ΑμεΑ καταφέρνει και κατοχυρώνει τα όρια πρόκρισης σε Πανελλήνια πρωταθλήματα αρτιμελών κολυμβητών με πολύ καλά μάλιστα πλασαρίσματα στις τελικές κατατάξεις.

Στους Χειμερινούς αγώνες εφήβων στη Θεσσαλονίκη ο Δημοσθένης πραγματοποίησε τρομερή εμφάνιση με 3 νέα ατομικά ρεκόρ στα 50, 100, 200 πεταλούδας κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στα 200μ. Πεταλούδας με την επίδοσή του να αποτελεί άτυπα παγκόσμιο ρεκόρ στις κατηγορίες ΑμεΑ (το προηγούμενο ρεκόρ είναι δικό του από το 2015).

Από το 2007 ανήκει παράλληλα και στο σύλλογο ΑμεΑ Ηρόδικο με τον οποίο έχει κατακτήσει περισσότερα από 30 χρυσά μετάλλια στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Α.μ.ε.Α κατηγορίας Ανδρών-Γυναικών ενώ έχει στην κατοχή του και όλα τα Πανελλήνια ρεκόρ κολύμβησης στην Κατηγορία Ανδρών.

Τα τελευταία 4 χρόνια λαμβάνει μέρος σε διάφορες Πανευρωπαϊκές συναντήσεις (Σέφιλντ – Αγγλία, Ντάρμσταντ, Βερολίνο – Γερμανία, Γλασκώβη – Ουαλία) για την απόκτηση πολύτιμων εμπειριών στο μονοπάτι που έχει χαράξει και με το  όνειρο για τη συμμετοχή και τη διάκριση σε μια Ολυμπιάδα!

Απ'  όλες τις παραπάνω διοργανώσεις ο Δημοσθένης γύρισε με ισάριθμα χρυσά μετάλλια κατηγορίας Παίδων, συμμετοχές σε τελικούς Ανδρών, ενώ φέρει μέχρι και σήμερα και τον άτυπο τίτλο του ότι κατέχει την 1η θέση στην παγκόσμια κατάταξη στην ηλικία του ( κατηγορία Εφήβων).

Τίμησε τη γαλανόλευκη στις 4-10 Αυγούστου 2014, με την πρώτη του κλίση και συμμετοχή με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης ΑμεΑ στο Eindhoven της Ολλανδίας και ξεπέρασε για άλλη μια φορά τον εαυτό του κατακτώντας την 5η θέση στην Ευρώπη στα 200μ. Μ.Α. και την 6η θέση στα 100μ. Πεταλούδα με ισάριθμα Πανελλήνια ρεκόρ, παίρνοντας την 7η θέση της Παγκόσμιας κατάταξης στην κατηγορία ανδρών για το 2014!

Στις 14-18 Απριλίου του 2015 συμμετείχε σε ένα από τα μεγαλύτερα Ευρωπαϊκά meeting στο Βερολίνο όπου και κατέρριψε το Παγκόσμιο ρεκόρ κατηγορία Ανδρών στο αγώνισμα 200μ. Πεταλούδα κατακτώντας την κορυφή του κόσμου στο συγκεκριμένο αγώνισμα.

Τέλος τον Ιούλιο που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε στη Γλασκόβη της Ουαλίας το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ΑμεΑ Ανδρών-γυναικών. Στην πρώτη του εμφάνιση σε παγκόσμιο Πρωτάθλημα κατηγορίας Ανδρών πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις και κατάφερε στο αγώνισμα του τα 100μ. Πεταλούδας να αναρριχηθεί και να κατακτήσει την 4η θέση στον κόσμο!

Δικαίως θα μας ρωτήσετε πως είναι δυνατόν ένας νεαρός να έχει καταφέρει τόσα πολλά και να έχει κάνει τόσες φορές περήφανο όχι μόνο τον λαό του ακριτικού Έβρου αλλά και ολόκληρη τη χώρα!

Η απάντηση έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που λένε… πως όταν υπάρχει θέληση και μάλιστα τόσο ισχυρή, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία να μη καταφέρνει κανείς ακόμα και το άπιαστό του όνειρο να το δει να υλοποιείται! 

Νομίζω ήρθε η ώρα να σας παρουσιάσουμε τον Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη αλλά και να σας τον συστήσουμε μέσα από το αγαπημένο σε όλους μας Who is Who…

Πως ονομάζεσαι; Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης

Που αλλά και πότε γεννήθηκες;  Γεννήθηκα στην Αλεξανδρούπολη στις 19 Οκτωβρίου 1998 και ζω στις Φέρες. 

Ποιά ήταν η αφορμή ώστε να σε οδηγήσει στο άθλημα της κολύμβησης και στη συνέχεια μέχρι και την κορυφή του κόσμου; Η ανάγκη εκγύμνασης που υπήρχε με το πρόβλημα που είχα και αφορά στη μαιευτική παράλυση στο δεξί άνω άκρο μου, προπονήσεις που ξεκίνησαν από την ηλικία των 3,5 ετών, με αποτέλεσμα καθημερινά να από τις Φέρες να έρχομαι στην Αλεξανδρούπολη για την προπόνησή μου. Ταυτόχρονα με τις φυσικοθεραπείες και τις υπόλοιπες σχολικές και εξωσχολικές δραστηριότητές μου.

Τι θα ήθελες να κάνεις αν στην προσπάθειά σου να πετύχεις στην κολύμβηση δε τα κατάφερνες; (Χαμογελάει)… Προφανώς θα έδινα περισσότερη έμφαση στο σχολείο, θα προσπαθούσα να περάσω σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ, σίγουρα όμως θα επέλεγα κάτι σχετικό με τον αθλητισμό ή κάτι παρεμφερές με αυτόν.

Πως είναι ένας αθλητής του δικού σου βεληνικούς να ζει στις Φέρες; Μοναχική. Δεν υπάρχει βλέπεις, κανένας κολυμβητικός σύλλογος υπάρχουν μόνο για άλλα αθλήματα, είναι όμως κυρίως ερασιτεχνικοί, επομένως, όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό στην περιοχή των Φερών το κάνουν από χόμπυ. Ο αθλητισμός είναι μαγεία, όπως και να τον έχεις στη ζωή σου, στο κομμάτι του πρωταθλητισμού όμως, τα πράγματα ζορίζουν, γιατί ο δρόμος είναι μοναχικός όπως σου είπα και νωρίτερα.

Οι γονείς σου πως αντιμετωπίζουν τις επιτυχίες σου; Οι γονείς μου με στηρίζουν όπως έκαναν πάντα άλλωστε. Χαίρομαι πολύ που στέκονται αρωγοί στην τόσο σημαντική για μένα προσπάθεια που κάνω και νιώθω τυχερός.

Τι αισθάνεσαι όταν καταφέρνεις να πετύχεις τον στόχο σου κάθε φορά; Ανακούφιση, μη ξεχνάς πως για να φτάσεις εκεί που θέλεις, πρέπει να δουλέψεις σκληρά για αρκετό καιρό. Τίποτα δεν έρχεται “έτοιμο” σ’ αυτή τη ζωή, γι’ αυτό και συνηθίζω να λέω πως αν έχει κανείς στόχο, να μη φοβηθεί τίποτα!

Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει ο προπονητής σε έναν πρωταθλητή; Τον σημαντικότερο, είναι τα πάντα. Ο προπονητής σου, ο δεύτερος πατέρας σου, ο αδελφός σου, ο φίλος σου. Νιώθω επίσης τυχερός που έχω για προπονητή μου τον Τάσο Καλλιτσάρη, αφού οι ώρες που περνάμε μαζί είναι ατελείωτες. Μη ξεχνάς επίσης πως είναι και ο άνθρωπος που βάζει τα όρια.

Ο έρωτας τι ρόλο παίζει στη ζωή σου; (Χαμογελάει πάλι) Καλός είναι και αυτός, αλλά ειλικρινά είμαι πολύ ερωτευμένος με την κολύμβηση! Έχω χρόνο για την προσωπική μου ζωή μόνο κάθε Σάββατο, άλλωστε!

Τι αγαπάς στον Έβρο; Δεν αγαπώ μόνο άψυχα, αλλά και έμψυχα πράγματα και πρόσωπα στον Έβρο. Αγαπώ το νέο κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης! Είναι το 2ο καλύτερο της χώρας και φυσικά την οικογένεια και τη χημεία που έχω με τον προπονητή μου.

Τι δεν αγαπάς στον Έβρο; Αγαπώ τα πάντα, είναι το μέρος που γεννήθηκα και εξακολουθώ να ζω. Θα ήθελα όμως ν’ αλλάξω πράγματα, όπως το να γίνει το άθλημα της κολύμβησης περισσότερο διαδεδομένο στην περιοχή και να το ακολουθήσουν όλο και περισσότερα παιδιά. 

Κάπως έτσι σας συστήσαμε τον “δικό μας” Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη, έναν άνθρωπο, έναν νέο που πραγματικά μας κάνει να αισθανόμαστε μεγάλη περηφάνεια αλλά και ν’ αναθεωρούμε αρκετά πράγματα της καθημερινότητας, αρχής γενομένης από τους στόχους… τους στόχους τους δικούς μας, αυτούς που έχουμε βάλει στην άκρη γιατί δε μας το επιτρέπουν οι συνθήκες… 

Χωρίς στόχο θα χαθείς, είπε κάποιος κάποτε… Οι στόχοι του Δημοσθένη πάντως για το 2016 στους οποίους έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή του, είναι η διάκριση στους παρακάτω αγώνες:

1.  Το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα τον Μάιο στην Πορτογαλία (7 ημέρες)

2.  Διεθνής συνάντηση τον Ιούνιο στο Βερολίνο (4 ημέρες)

3.  Παραολυμπιακοί αγώνες του Ρίο στη Βραζιλία το Σεπτέμβριο (12 ημέρες)

Ήδη η χρονιά του ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όπως προαναφέραμε πριν από λίγες μέρες στους Χειμερινούς αγώνες εφήβων στη Θεσσαλονίκη ο Δημοσθένης πραγματοποίησε 3 νέα ατομικά ρεκόρ στα 50, 100, 200 πεταλούδας κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στα 200μ. Πεταλούδας με την επίδοσή του να αποτελεί άτυπα παγκόσμιο ρεκόρ στις κατηγορίες ΑμεΑ (το προηγούμενο ρεκόρ είναι δικό του από το 2015), ενώ στα 100μ. Πεταλούδας, που είναι και το Ολυμπιακό του αγώνισμα, η επίδοσή του τον τοποθετεί στην 3η θέση Παγκοσμίως.

Το e-evros.gr είναι υπερήφανος χορηγός επικοινωνίας του αθλητή.

Φωτ.: Γ. Πατσή

Who is Who - e-evros
Who is Μιχαλεντζάκης; Who is Μιχαλεντζάκης; Who is Μιχαλεντζάκης; Who is Μιχαλεντζάκης; Who is Μιχαλεντζάκης; Who is Μιχαλεντζάκης;
Who is Who
Ό,τι "παίζει"!
χαρτης επιχειρησεων