Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Say "cheese"
e - fans
Γλυκοί πειρασμοί
Τα χωριά του Έβρου
Τι παίζει η ΤV τώρα
Οδηγός επιχειρήσεων

e - wine

 "Aνοιχτές πόρτες Οινοποιείων": Γνωρίστε από κοντά τους Αμπελώνες και το Οινοποιείο Χατζησάββα

"Aνοιχτές πόρτες Οινοποιείων": Γνωρίστε από κοντά τους Αμπελώνες και το Οινοποιείο Χατζησάββα

24-05-2022
Το Σάββατο 28 Μαΐου είναι διπλή γιορτή φέτος: Openfarmdays & "Aνοιχτές πόρτες Οινοποιείων". Δύο θεσμοί που όλοι αγαπήσαμε! 

Οι "Αμπελώνες Χατζησάββα" σας περιμένουν να τους γιορτάσετε μαζί, να γνωρίσετε των αμπελώνα και να γευτείτε τα κρασιά του! 

Θα πραγματοποιηθούν δυο ξεναγήσεις στις 10:30 & 12:30. Διάρκεια ξενάγησης ~90λεπτα. 

Η είσοδος είναι δωρεάν και η κράτηση απαραίτητη: Επικοινωνήστε με το 6974119186 ή με μύνημα στη σελίδα των Αμπελώνων κάνοντας κλικ εδώ.

Ο αμπελώνας και το οινοποιείο της οικογένειας Χατζησάββα βρίσκονται βορειοδυτικά της πόλης της Αλεξανδρούπολης, στην ακριτική Θράκη. Η Θρακική γη, πλούσια σε οινική ιστορία αποτελεί ιδανικό μέρος για τη καλλιέργεια της αμπέλου. Φυτεμένοι σε πλαγιά ατενίζουν καμαρωτοί την Αίνο μέχρι και το νησί της Σαμοθράκης, ενώ «αναπνέουν» την αύρα του Θρακικού Πελάγους.

Αυτή τη στιγμή καλλιεργούνται περίπου 70 στρέμματα με τις ποικιλίες Μαυρούδι, Cabernet Sauvignon, Merlot, Ασύρτικο, Μαλαγουζιά και Βιδιανό με προοπτική επέκτασης. Η καλλιέργεια γίνεται με σεβασμό στο έδαφος και το περιβάλλον. Ακολουθούνται πρακτικές της περμακουλτούρας, δίνοντας την δυνατότητα στη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής να συμβιώνουν αρμονικά με την άμπελο, όπως έκαναν χιλιάδες χρόνια πριν, χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα σύγχρονες τεχνικές και εργαλεία για μια ολιστική προσέγγιση στην καλλιέργεια του αμπελώνα μας.

Το οινοποιείο είναι μικρό με τους απαραίτητους χώρους παραγωγής, εμφιάλωσης, ωρίμανσης και παλαίωσης των κρασιών.  Οινοποιούνται μόνο τα σταφύλια που παράγονται στους ιδιόκτητους αμπελώνες μας, τα οποία τρυγιούνται με το χέρι και διαλέγονται προσεκτικά πριν την έναρξη της οινοποίησης.

Παράγουμε φυσικά κρασιά, με σεβασμό στο τελικό προϊόν και στην ιδιαιτερότητα αυτού, χρησιμοποιούνται παραδοσιακές τεχνικές και γίνονται οι ελάχιστες δυνατές παρεμβάσεις κατά την οινοποιητική διαδικασία. Με φυσική ροή μεταφέρονται τα κρασιά στο κελάρι μας για να ωριμάσουν σε δρύινα βαρέλια. Στη συνέχεια εμφιαλώνονται αφιλτράριστα, ώστε να αποφευχθούν αλλοιώσεις των γευστικών χαρακτηριστικών,  αλλά και των αρωμάτων. 
 
Τον Νοέβριο, στο πλαίσιο της ημέρας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Οινοτουρισμού είχαμε βρεθεί στο οινοποιείο και καταγράψαμε το video που ακολουθεί:

Who is Who
Ό,τι "παίζει"!
χαρτης επιχειρησεων