Say "cheese"
e - fans
Γλυκοί πειρασμοί
Τα χωριά του Έβρου
Τι παίζει η ΤV τώρα
Οδηγός επιχειρήσεων

Who is Who

Who is Κυριάκος;

Who is Κυριάκος;

01-05-2016

Όσοι κυκλοφορούνε την νύχτα σίγουρα θα τον έχουν πετύχει να τραγουδάει στo "Politeia studio", στην Αλεξανδρούπολη και θα έχουν περάσει απίστευτες νύχτες διασκέδασης, χορού και κεφιού μαζί του.

Ο λόγος για τον Κυριάκο Αποστόλου, ένα νέο παιδί που κάνει τις νύχτες μας πιο όμορφες με τον δικό του τρόπο.

Εμείς τον πετύχαμε στο στούντιο ηχογραφήσεων Music Temple, στην Αλεξανδρούποληνα κάνει ηχογράφηση και φυσικά δεν χάσαμε την ευκαρία να τον "ανακρίνουμε".

Πάμε να δούμε τι μας είπε:

- Κυριάκο καλησπέρα! Που γεννήθηκες και που μεγάλωσες; Kαλησπέρα! Καλώς ήρθατε! Γεννήθηκα στα Γιαννιτσά Πέλλης και μέχρι τα 18 έμεινα εκεί. Μετά πέρασα στη σχολή Πολιτικών Έργων Υποδομής στην Θεσσαλονίκη όπου έμεινα για πέντε χρόνια. Ύστερα ήρθε και ο στρατός... όπου το μεγαλύτερο μέρος της θητείας μου το έκανα στην Αλεξανδρούπολη κι έκτοτε έμεινα εδώ.

- Η σχέση σου με τη μουσική από πότε χρονολογείται; Η σχέση μου με τη μουσική ξεκινάει από τότε που ήμουν παιδάκι. Στο δημοτικό πήρα το πρώτο μου αρμόνιο και παρακολούθησα κάποια μαθήματα μουσικής. Η απόφαση να γίνω τραγουδιστής ήρθε αρκετά αργότερα, στα φοιτητικά μου χρόνια, ύστερα από αρκετές παροτρύνσεις των φίλων μου.

- Ο χαρακτήρας σου μέσα στη νύχτα έχει αλλάξει καθόλου; Η νύχτα σε αλλάζει. Δεν είναι όλοι οι χαρακτήρες για να δουλεύουνε νύχτα.Έχω δει πολύ άσχημα πράγματα τα οποία δεν πίστευα ποτέ ότι θα τα δω μπροστά μου, νόμιζα πως ήταν απλές ιστορίες. Όντως όμως η νύχτα κρύβει κινδύνους και αυτό και μόνο αλλάζει τον χαρακτήρα σου. Το θέμα είναι να μην πέσεις στην παγίδα και πάρεις τον "εύκολο δρόμο". Βέβαια στην επαρχεία η νύχτα διαφέρει από αυτήν των μεγαλουπόλεων, έχει πιο ανθρώπινες σχέσεις.

- Η φιλοδοξία και η ματαιοδοξία συνορεύουν επικίνδυνα. Έχεις νοιώσει ποτέ ότι έχεις περάσει στην 2η; Γενικότερα σε αυτό πιστεύω αρχικό ρόλο παίζουν οι αξίες και η ηθική που θα πάρει κανείς από το σπίτι του. Εμένα οι γονείς μου με μεγάλωσαν να είμαι πολύ προσγειωμένος. Δεν πιστεύω ότι κάποιο παιδί που θα μεγάλωνε στην οικογένειά μου θα μπορούσε να μην είναι προσγειωμένο.

 - Ο Κυριάκος της πίστας με τον Κυριάκο της ζωής διαφέρουν;  Θέλω να πιστεύω πως δεν έχει καμία απολύτως διαφορά. Ανεβαίνω στην πίστα και κάνω αυτό που μου αρέσει σαν Κυριάκος δεν προσποιούμαι πως είμαι κάποιος άλλος. Στα τραγούδια που λέω θα εκφραστώ σαν Κυριάκος, με τα βιώματα που έχω από τη ζωή μου, τις αξίες και το σκεπτικό μου.

- Δεν τραγουδάς μόνο αλλά γράφεις κι όλας. Πώς ξεκίνησε αυτό; (...χαμογελάει) Αν και δεν έχω ασχοληθεί πολύ με αυτό το κομμάτι, η πρώτη φορά που έγραψα στίχους ήταν όταν ο φίλος μου, ο Σταύρος Κουζούκος, μου έδωσε μια μελωδία και οι στίχοι μου ήρθαν αυθόρμητα. Τώρα αρχίζω ενεργοποιούμαι πιο έντονα πάνω σε αυτό.

- Ένας αγαπημένος σου στίχος; (... σκέφτεται) Υπάρχει ένα τραγούδι, όχι στίχος απλά, που με εκφράζει απόλυτα: "Και του λιμανιού και του σαλονιού", Στρότος Διονυσίου.

Ψαχουλεύοντας λίγο το παρελθόν σου σε είδαμε να παίζεις σε μια ταινία. Πώς "μπλέχτηκες" σε αυτό; Πού το ξετρυπώσατε αυτό; Αυτή η ταινία πήρε τρία χρυσά αγαμλατίδια το 2012... Μόνο που δεν έπαιζα εγώ! (χαχα...γελάει). Το 2005 είχα πάρει μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και όταν ήρθαν να με επισκεφτούν ο φίλος μου ο Γιώργος από την Καβάλα και ο Χάρης από την Κατερίνη γυρίσαμε μία μικρή ταινία λίγων λεπτών. ύστερα από αρκετά χρόνια μαζεύτηκαν και άλλοι συντελεστές και γυρίσαμε την "Quervos II",  στην Αλεξανδρούπολη. Το κάναμε για μας, δεν είχαμε καμιά βλέψη να μας δει ο κόσμος.

- Ποια είναι η σχέση σου με τον έρωτα; Ο έρωτας είναι πηγή έμπνευσης, το ξεκίνημα της μέρας σου, η αναπνοή σου, τα πάντα σου.

Τι σ' αρέσει στον Έβρο, θα άλλαζες κάτι σε αυτόν; Στον Έβρο μου αρέσει η Αλεξανδρούπολη, η πατρίδα μου! Θα άλλαζα πράγματα στην πατρίδα μου αλλά δεν θα την άλλαζα με τίποτα!

- Ναι, αλλά κάτι μάθαμε ότι σε "χάνουμε"...θα σε χαίρεται η Τουρκία! (...γελάει πάλι) Αυτό θα είναι για κάποιες μέρες τον μήνα, για κάποια live με ελληνικά και τούρκικα τραγούδια.

- Τι άλλο να περιμένουμε από τον Κυριάκο Αποστόλου; Να σου πω την αλήθεια εγώ ο ίδιος δεν περιμένω πολλά και δεν το λέω με κατήφεια αλλά μ' αρέσει η ζωή που ζω, μ' αρέσει που είμαι τραγουδιστής στην πόλη μου, δεν έχω πρόβλημα να μείνω για πάντα εδώ, δεν έχω όνειρο να πάω στην Αθήνα να γίνω "μεγάλο όνομα". Μου φτάνει που τραγουδάω στην Αλεξανδρούπολη, για φίλους και συγγενείς. Κάποια τραγούδια σκέφτομαι να βγάλω είναι η αλήθεια, ίσως και βιντεοκλιπ από το Σεπτέμβριο και μετά.

- Κυριάκο σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που μας αφιέρωσες. Εγώ ευχαριστώ και θα μου επιτρέψεις να πω πως κάνετε φοβερή δουλειά στο e-evros.gr και να συνεχίσετε να ενημερώνετε έγκυρα και έγκαιρα τον κόσμο με τον μοναδικό τρόπο που μόνο εσείς ξέρετε!

Φωτ.: Κ. Ορδουμποζάνης (via ko-photography)

Who is Who - e-evros
Who is Κυριάκος; Who is Κυριάκος; Who is Κυριάκος; Who is Κυριάκος; Who is Κυριάκος; Who is Κυριάκος;
Who is Who
Ό,τι "παίζει"!
χαρτης επιχειρησεων