Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Big Barrel
Say "cheese"
e - fans
Γλυκοί πειρασμοί
Τα χωριά του Έβρου
Τι παίζει η ΤV τώρα
Οδηγός επιχειρήσεων

Who is Who

Who is Γιάννης;

Who is Γιάννης;

31-10-2020

Ποιός είναι ο Γιάννης και ποιά είναι η μεγάλη του αγάπη;

Αυτή τη φορά έχουμε να σας παρουσιάσουμε έναν διαφορετικό χαρακτηρά αρκετά δραστήριο και φυσικά κάτοικο της Αλεξανδρούπολης! Στο e-evros.gr έδωσε συνέντευξη ο Γιάννης Τζαμπαζάκης, πρόκειται για ένα άνθρωπο που αγαπά την φύση, την ενεργή ζωή και γενικότερα έχει "πιάσει" το νόημα της ζωής όπως μας είπε ο ίδιος.

Πάμε να δούμε τι μας απαντά!

- Γιάννη, αρχικά που γεννήθηκες, που μεγάλωσες, μίλησε μας για εσένα.

Γεννήθηκα στην Αθήνα στις 15/07/1966. Έζησα και μεγάλωσα στο Αιγάλεω με όμορφες αναμνήσεις παιδικών διακοπών στα Χανιά όπου κατάγομαι εξού κ το κρητικό μου επίθετο. Από το 1986 σε ηλικία 20 ετών κατοικώ στην πανέμορφη Αλεξπολη! Ο χαρακτήρας μου διαμορφωμένος πλέον από δύο τόσους διαφορετικούς τόπους κάτι ανάμεσα σε Βορά κ Νότο με έντονες επιρροές κ από τους δυο! Το νόημα της ζωής το αισθάνθηκα έντονα πριν 27 χρόνια που απέκτησα τον πρώτο γιο, όπου σπούδασε λογοθεραπευτής και πριν 21 χρόνια που απέκτησα και τον δεύτερο σπουδαστής στη εργοθεραπεία. Κατά το ήμισυ δημιουργός τους αισθάνομαι κ δηλώνω περήφανος!

- Το πρώτο σου ποδήλατο πόσο χρονών το πήρες; Σου άρεσε από μικρός να κάνεις ποδήλατο;

Τα παιδικά μου χρόνια στην Αθήνα δε θυμίζουν καθόλου τη σημερινή πρωτεύουσα μας! Ανεμελιά στους δρόμους, παιχνίδι σε πεζοδρόμια και πλατείες! Κάθε αγόρι είχε μια μπάλα κ τα περισσότερα από αυτά κ ένα ποδήλατο! Έτσι και εγώ πάνω στο ποδήλατο μου και με την τάση να φεύγω από την γειτονιά μου και να απομακρύνομαι σιγά σιγά φτάνοντας σε άλλες συνοικίες. Όσο δε μεγάλωνα τόσο και σε πιο μακρινά μέρη βρισκόμουν και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γνωρίζω όλο κ περισσότερα παιδιά που αρκετούς από αυτούς έκανα φίλους χάρη του μικρού μου ποδηλάτου!

- Έχεις συμμετάσχει και σε αγώνες;

Εχω συμμετάσχει σε 2 αγώνες ταχύτητας και σε 8 brevets! Παρόλα αυτά δεν μου "αρέσουν" οι κανόνες και τα καλούπια, σαν ελεύθερο πνεύμα, μου αρέσει πολυ η ελευθερία των κινήσεων και για αυτό είμαι λάτρης της ποδηλασίας των μεγάλων αποστάσεων και της τουριστικής ποδηλασίας! Με δυο λόγια ανεβαίνω στο ποδήλατο και όπου με βγάλει χωρίς να σχεδιάζω διαδρομές και προορισμούς! Το έτος 2019 διάνυσα 15.130km. Το 2020 μέχρι τώρα έχω κάνει 12.900km με στόχο να κάνω έστω 1km παραπάνω από το 2019! Όμως όλες οι διοργανώσεις αγώνων και Brevet έχουν κάτι ξεχωριστό να σου προσφέρουν διότι γνωρίζεις μέρη και πρωτίστως ανθρώπους που αισθάνεσαι σε σύντομο χρονικό διάστημα λες κ τους γνωρίζεις χρόνια!

- Ποια είναι η πιο μεγάλη διαδρομή που έχεις κάνει με το ποδήλατο;

Μετά από ένα brevet 300km που διοργανώθηκε στην πόλη μας από την μοναδική ποδηλατική ομάδα την Alexandroupolis Bike Team και αφού τερμάτισα τα 300km μέσα στα χρονικά όρια που έπρεπε συνέχισα για αλλά 100km αφού η νύχτα ήταν μαγευτική! Οπότε η μεγαλύτερη απόσταση που έχω κάνει με το ποδήλατο είναι τα 400km και αν είχα παρέα, φώτα και τροφή νομίζω θα συνέχιζα και δεν ξέρω κι εγώ που κ πότε θα σταματούσα ....ή αν ποδηλατούσα ακόμα..!

- Για εσένα το ποδήλατο είναι δημιουργική απασχόληση ή τρόπος ζωής και γιατί;

Για εμένα το ποδήλατο είναι τα πάντα! Η ποδηλασία είναι ο τρόπος ζωής μου, είναι ή ίδια μου η ζωή, είναι η ασπίδα προστασίας μου σε αυτά που ζούμε σήμερα είναι το βιολογικό φάρμακο για να μπορώ να ισορροπώ στην ζωή μου και να υπάρχω ανάμεσα στους ανθρώπους! Τα πάντα στην καθημερινότητα μου έχουν αξία και μου αρέσουν εφόσον όμως έχω κάνει την ημερήσια βόλτα των 60-100km η οποία έχει διάρκεια από 4 έως 6 ώρες! Η κάθε στιγμή, το κάθε χιλιόμετρο, το κάθε μέτρο που κάνω για εμένα είναι προσευχή, είναι εξομολόγηση, είναι μετάνοια είναι επαφή με τον "Γιάννη" και είναι "επαφή" του Γιάννη με τον Θεό!

- Aν μπορούσες να γυρίσεις τον χρόνο πίσω τι θα άλλαζες;

Αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω δεν θα άλλαζα τίποτα από την ζωή μου και θα έκανα τα ίδια σωστά και τα ίδια λάθος πράγματα. Άλλωστε αυτά όλα είναι οι αιτίες για τη διαμόρφωση του ανθρώπου που βρίσκεται απέναντι σας κ σας δίνει στιγμές από την ζωή του στη δική σας συνέντευξη, στο e-evros! Απλά αν μπορούσα θα άλλαζα τον πολεοδομικό νόμο και θα απαγόρευα την τσιμεντοποίηση των πάντων! Θα έκανα νόμους ώστε μια πόλη να ήταν απλωμένη σε μήκος και όχι σε ύψος....να ήταν καθαρή και "πράσινη" ... τόσο αναζωογονητικό πράσινο όσο κ το χαλαρωτικό γαλάζιο που απλώνεται γύρω από την πόλη μας!

-Ποιο είναι το moto σου;

Είναι αυτό που μονολογώ κάθε στιγμή της ημέρας...είναι το: ΔΟΞΑ Ο ΘΕΟΣ Και το δεύτερο που λέω συχνά σε όλους είναι ότι: Η ζωή και το ποδήλατο έχουν ένα βασικό κοινό...το ότι και τα δύο θέλουν ισορροπία αλλιώς "πέφτεις"!

- Tι απεχθάνεσαι;

Για το τι απεχθάνομαι θα έπρεπε να γράφω ώρες! Λοιπόν δεν μπορώ την έλλειψη χιούμορ στην ζωή μας, δεν μου αρέσουν οι δήθεν άνθρωποι, δεν αντέχω την έλλειψη καλαισθησίας, ευγένειας, αγάπης και ενσυναίσθησης! Δυσανασχετώ με τη δυσοσμία και τους ανθρώπους που δε φροντίζουν τη σωματική τους υγιεινή! Για όλα τα παραπάνω και για πολλά αλλά στην ζωή μου και στην ποδηλασία πολλές φορές προτιμώ τη μοναχικότητα μου... Συχνά φίλοι κ γνωστοί με αποκαλούν "μοναχικό λύκο" !

- Ποιο είναι το πιο τρελό πράγμα που έχεις κάνεις;

Λοιπόν το πιο τρελό ποδηλατικό πράγμα είναι αυτό που κάνω κάθε χειμώνα και κάθε καλοκαίρι...με κρύο, με παγωνιές, με χιόνια, με καύσωνες με ζέστη, παρέα με χαρές κ λύπες.... εγώ ποδηλατώ και πρώτα ο Θεός θα ποδηλατώ για όσο ζω!!!!

-Γιάννη πες μας δυο λόγια για την ποδηλατική ομάδα της πόλης μας που συμμετέχεις;

Η Alexandroupoli Bike Team δημιουργήθηκε από το πάθος 5-6 ανθρώπων που αγαπάμε την ποδηλασία! Αυτά τα 5-6 άτομα πλέον έχουν γίνει 80.Δημιουργούμε ποδηλατικά δρώμενα διοργανώνουμε γενικά αθλητικά δρώμενα...κάνουμε ενημερώσεις σε σχολεία Δημοτικά Γυμνάσια Λύκεια....και γενικά θέλουμε οι συμπολίτες μας να γνωρίσουν την ποδηλασία ως χόμπυ, ως αθλητισμό, ως τρόπο κ επιλογή καλής ποιότητας ζωής!

- Γιάννη, κλείνοντας παρακολουθείς το e-evros.gr; Σου αρέσει; Θα άλλαζες κάτι;

Καθημερινά ενημερώνομαι από το e-evros.gr για τα νέα της Αλεξανδρούπολης και της ευρύτερης περιοχής του Έβρου. Το θεωρώ αξιόπιστο, για αυτό και είναι πρώτο στην επιλογή της ενημέρωσης μου. Δεν θα άλλαζα κάτι από τη στιγμή που με καλύπτει πλήρως.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω έναν άνθρωπο...την Βασιλική (μου), που όλα αυτά τα χρόνια μοιραζόμαστε τη ζωή μας και στέκεται δίπλα στα παιδιά μας κ σε εμένα! Ειλικρινά αν δεν ήταν  εκείνη δε θα μπορούσα ή δε θα είχα τον απαιτούμενο χρόνο να κάνω αυτο που τόσο αγαπώ.

Μέσα από την καρδιά μου ευχαριστώ πάρα πολύ την δημοσιογραφική ομάδα του e-evros.gr για την επιλογή μου και  για την ευκαιρία που μου έδωσε να μιλήσω για εμένα για την δράση μου και για την μεγάλη μου αγάπη για την ποδηλασία!

- Ευχαριστούμε πολύ Γιάννη συνέχισε την ποδηλασία με αγάπη και μεράκι!

ΦΩΤΟ: Ι. Λαμπάκη

Who is Who - e-evros
Who is Γιάννης; Who is Γιάννης; Who is Γιάννης; Who is Γιάννης;
Who is Who
Ό,τι "παίζει"!
χαρτης επιχειρησεων