Say "cheese"
e - fans
Γλυκοί πειρασμοί
Τα χωριά του Έβρου
Τι παίζει η ΤV τώρα
Οδηγός επιχειρήσεων

Who is Who

Who is Κατερίνα;

Who is Κατερίνα;

18-05-2019

Ελάτε να γνωρίσουμε την Κατερίνα.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη. Διατηρεί κατάστημα και εργαστήριο στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης με τις χειροποίητες δημιουργίες της. Ένας άνθρωπος γεμάτος χαμόγελο και πάθος για ζωή και δημιουργία. Αλλά ας μας μιλήσει καλύτερα η ίδια.

Πώς πήρες την απόφαση Κατερίνα να ασχοληθείς με τα χειροποίητα κοσμήματα και την κεραμική τέχνη;

Ασχολούμαι με τη δημιουργία από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Σχεδιάζω και δημιουργώ χειροποίητα κοσμήματα από παιδί. Όσο για την κεραμική, μπήκε αργότερα στη ζωή μου και με μάγεψε! Η τέχνη αυτή κρύβει μέσα της μαγεία και σου δίνει πολλές δυνατότητες έκφρασης.

Τί σε εμπνέει; Από πού παίρνεις ιδέες για τις δημιουργίες σου;

Εμπνέομαι από τη φύση και από τα ταξίδια μου. Ασχολούμαι με την πεζοπορία στη φύση από όπου συλλέγω εικόνες. Έμπνευση μπορεί να προέλθει επίσης από μία κουβέντα με ένα φίλο. Θα έλεγα ότι είμαι άνθρωπος των αντιθέσεων και αυτό αποτυπώνεται στη δουλειά μου, στην πληθώρα υλικών που χρησιμοποιώ.

Παρατηρούμε πρωτοτυπία στα υλικά σου. Θα ήθελα να μας πεις λιγάκι γι΄ αυτό.

Ναι η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει να φλερτάρω με την πρωτοτυπία. Χρησιμοποιώ ξύλα που συνέλλεξα από παραλίες της Σαμοθράκης και της Αλεξανδρούπολης. Επίσης ημιπολύτιμες πέτρες που για μένα έχουν ιδιαίτερη σημασία καθώς συνεισφέρουν σε ψυχική ισορροπία. Άλλα υλικά που χρησιμοποιώ είναι ασήμι, ύφασμα, δαντέλες αλλά και κεραμικά στοιχεία που δημιουργώ η ίδια. Στα κεραμικά γλυπτά και γενικότερα στις δημιουργίες μου άλλοτε επιλέγω μαύρο πηλό άλλοτε λευκό, άλλοτε τον χρωματίζω ανάλογα με τη διάθεση μου.

Τι το ιδιαίτερο θα έλεγες πως έχουν τα χειροποίητα κοσμήματα και τα γλυπτά αλλά και γενικότερα οι δημιουργίες σου; 

Το ιδιαίτερο είναι ότι είναι μοναδικά. Δημιουργώ κοσμήματα και γλυπτά που δεν επαναλαμβάνονται, δηλαδή όπως λέμε γλώσσα της δουλειά μου, εργάζομαι χωρίς να χρησιμοποιώ καλούπια. Σε κάθε δημιουργία μου, βάζω ένα κομμάτι του εαυτού μου και είναι σημαντικό για μένα αν ένα έργο μου δεν ανταποκριθεί στις προσδοκίες μου να μη βγει  προς πώληση. Η τελειομανία μου με καθορίζει! Μπορεί να περάσουν μέχρι και χρόνια μέχρι ένα έργο μου να βγει προς πώληση.

Ποια θα είναι τα επόμενα βήματα σου; Τι άλλο περιμένουμε να δούμε από σένα; 

Με ενδιαφέρει πολύ η γλυπτική. Έχω ήδη δημιουργήσει – δε θα έλεγα αντίγραφα της Νίκης της Σαμοθράκης – αλλά τη δική μου εκδοχή αυτού του μοναδικού έργου τέχνης. Έχω ξεκινήσει κάποιες τέτοιες συνεργασίες με Αμερική, Σκωτία, Γαλλία και με νησιά της Ελλάδας όπως Μύκονος και Νάξος. Με ενδιαφέρουν περισσότερες τέτοιου είδους συνεργασίες. Επίσης, στόχος μου είναι να με γνωρίσει καλύτερα το κοινό της Αλεξανδρούπολης. Με ενδιαφέρει πολύ η συνεργασία και με άλλους καλλιτέχνες διότι η τέχνη η φαντασία και η δημιουργία δεν έχουν όρια. Τα μελλοντικά μου σχέδια είναι η δημιουργία e-shop μέσω του οποίου θα αποστέλλω τις δημιουργίες μου παντού.

Είναι τόσα πολλά αυτά που κάνεις, προσωπικός χρόνος σου μένει;

Η αλήθεια είναι ότι εδώ και καιρό, έχω επικεντρωθεί στα επαγγελματικά μου. Το να έχω το δικό μου χώρο στον οποίο θα δημιουργώ και θα εκθέτω τις δημιουργίες μου ήταν όνειρο ζωής για μένα και φυσικά τα όνειρα για να πάρουν σάρκα και οστά πρέπει να τα πιστέψεις και να δουλέψεις σκληρά και φυσικά χρειάζονται θυσίες! Οπότε προς το παρόν ας πούμε περιορίζομαι σε πεζοπορίες και μικρές αποδράσεις εδώ τριγύρω.

Κατερίνα κλείνοντας, θα ήθελα να μας πεις αν παρακολουθείς το e - evros.gr;

Φυσικά! Και ποιος δεν το παρακολουθεί; Νομίζω είναι ότι καλύτερο υπάρχει σε ηλεκτρονική πληροφόρηση και όχι μόνο στον Έβρο.

Who is Who - e-evros
Who is Κατερίνα; Who is Κατερίνα; Who is Κατερίνα; Who is Κατερίνα; Who is Κατερίνα;
Who is Who
Ό,τι "παίζει"!
χαρτης επιχειρησεων