Κάτι τρέχει στον Έβρο

14 νέα ασθενοφόρα για την Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης

14 νέα ασθενοφόρα για την Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης

17-12-2015

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την υπογραφή σύμβασης για την προμήθεια 39 ασθενοφόρων τα οποία θα ενταχθούν στα οχήματα του ΕΚΑΒ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (14 οχήματα), Νοτίου Αιγαίου (8 οχήματα), Ηπείρου (11 οχήματα) και Ιονίων Νήσων (6 οχήματα), σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα. Το συνολικό κόστος της προμήθειας ανέρχεται στα 2,3 εκατ. ευρώ.
 
Η ανανέωση του γηρασμένου στόλου του ΕΚΑΒ γίνεται στο πλαίσιο των Περιφερειακών Προγραμμάτων ΕΣΠΑ 2014-2020. Το ΕΚΑΒ διακήρυξε δημόσιο διεθνή ανοικτό διαγωνισμό προμήθειας 167 Ασθενοφόρων οχημάτων και 19 κινητών Μονάδων για τις ανάγκες της Κεντρικής Υπηρεσίας και των Παραρτημάτων του. Αυτό που χαρακτήρισε τη διαδικασία όπως συμβαίνει με τους διαγωνισμούς του ΕΣΥ ήταν οι διαδοχικές, συνεχείς προσφυγές και καταγγελίες μεταξύ των εταιρειών που συμμετείχαν.

Ας ελπίσουμε τα ασθενοφόρα αυτά να αξιοποιηθούν όπως πρέπει και να μη μείνουν ανεκμετάλλευτα λόγω έλλειψης καταρτισμένου προσωπικού, όπως έχουμε δει να γίνεται στο παρελθόν.

Υπενθυμίζουμε οτι τον Αύγουστο, στο στόλο του ΕΚΑΒ στη Θράκη είχαν προστεθεί άλλα 6 ασθενοφόρα, για τις ανάγκες της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης.