Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

140.000 € στο Διδυμότειχο για την συνεχή λειψυδρία – που θα διατεθούν & τι γίνεται με τη «ρίζα του κακού»

140.000 € στο Διδυμότειχο για την συνεχή λειψυδρία – που θα διατεθούν & τι γίνεται με τη «ρίζα του κακού»

08-08-2018

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί από τη Δημοτική Αρχή, ο Δήμος Διδυμοτείχου, εξαιτίας του σοβαρού και…επίμονου προβλήματος της έλλειψης νερού, εν μέσω καύσωνα.

Το πρόβλημα με τη λειψυδρία παραμένει έντονο σε πολλές περιοχές με τους κατοίκους να έχουν περάσει το 1/3 του φετινού καλοκαιριού χωρίς νερό, ενώ ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός του ότι εκκλησία που κατέθεσε αίτημα να υδροδοτηθεί στην περιοχή του Καλέ, έλαβε την απάντηση πως «εσείς εκκλησία είστε, τι το θέλετε το νερό;».

Το τοπίο αυτό της ξηρασίας έρχεται να αποκαταστήσει μερικώς, έκτακτη επιδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών, ύψους 140.000 €. Ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης, ενέκρινε έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις ύψους 1.920.000 € σε δήμους της χώρας και τα νομικά πρόσωπα αυτών, αποκλειστικά για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας, με την ΔΕΥΑ του Διδυμοτείχου να πιστώνεται τα χρήματα.

Τα χρήματα αυτά ζητήθηκαν και θα απορροφηθούν σε ήδη υπάρχον σχεδιασμό της ΔΕΥΑΔ, και συγκεκριμένα στις γεωτρήσεις του Κουφόβουνου και της Αγίας Φωτεινής, σε προσπάθεια αύξησης της τροφοδοσίας στα ευπαθή σημεία.

Να σημειωθεί πως το ζήτημα επρόκειτο να τεθεί εκ νέου επί τάπητος στο Δημοτικό Συμβούλιο, με τις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις όμως, μία τον Ιούλιο και μία τον Αύγουστο, να μην λαμβάνουν χώρα λόγω μη απαρτίας.

Τρίτη έκτακτη συνεδρίαση εξ αναβολής του σώματος συνεκλήθη για απόψε, και εφόσον αυτή πραγματοποιηθεί θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση από το Δήμαρχο και Πρόεδρο της ΔΕΥΑΔ για τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Η κατάσταση έχει κάπως βελτιωθεί σε διάφορα σημεία ύστερα από την προμήθεια αντλίας, όμως το πρόβλημα παραμένει. Συνεργείο μηχανικών από τη Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο Διδυμότειχο, όπου πραγματοποιεί με ειδικά μέσα ελέγχους από εδάφους για τον εντοπισμό διαρροών. Μέχρι στιγμής έχουν επισημανθεί 3 σημεία, από τα οποία ενδεχομένως και να «χάνεται» σημαντική ποσότητα νερού.

Μαρίνα Κριτού