Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Φώτο αρχείου
Φώτο αρχείου

Ξεσήκωσε αντιδράσεις η άφιξη του αμερικάνικου πλοίου στην Αλεξανδρούπολη: Η Επιτροπή Ειρήνης βγαίνει στους δρόμους

07-11-2019

Η Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης με ανακοίνωση της καλεί τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια.

Όπως αναφέρουν στην παρακάτω ανακοίνωση το σύνθημα «Εξω το ΝΑΤΟ και οι βάσεις - καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις» πρέπει να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά, από περισσότερα συνδικάτα και μαζικούς φορείς.

"Όλοι στην κινητοποίηση- διαμαρτυρία ενάντια στην παρουσία του αμερικανικού στρατού στην πόλη μας, την Παρασκευή 8/11 στις 6:30 μπροστά στο Δημαρχείο.

Η άφιξη του πολεμικού πλοίου των ΗΠΑ «USS CarsonCity» στο λιμάνι της πόλης να σημάνει ξεσηκωμό. Η εγκατάσταση της Στρατιωτικής βάσης, όπως προβλέπει και το Σύμφωνο Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας, μετατρέπει την Αλεξανδρούπολη σε ορμητήριο των φονιάδων και σε αυριανό στόχο.

Η κυβέρνηση ΝΔ όπως και η προηγούμενη ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο του Στρατηγικού Διαλόγου, εργάζεται συστηματικά ώστε να αμβλυνθούν τα αντιαμερικανικά αισθήματα του λαού και της νεολαίας. Γνωρίζουν ότι τα σύννεφα του πολέμου δεν φεύγουν με «φιλικούς» αθλητικούς αγώνες, η αγωνία κάθε προοδευτικού ανθρώπου δεν κατευνάζει με διαφημίσεις από τα θετικά όπως λένε ανταλλάγματα. Η «Καριέρα» και τα «Ματωμένα» βιογραφικά δεν ταιριάζουν σε κανέναν νέο επιστήμονα, που πρέπει να θέσει τις γνώσεις του στην υπηρεσία της λαϊκής ευημερίας και τη φωνή του στην ανάπτυξη της αντιπολεμικής - αντιιμπεριαλιστικής πάλης.

Η Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης καλεί τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια. Το σύνθημα «Εξω το ΝΑΤΟ και οι βάσεις - καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις» πρέπει να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά, από περισσότερα συνδικάτα και μαζικούς φορείς.

Καλούμε όλα τα Σωματεία, τους Συλλόγους να οργανώσουμε την πάλη ενάντια στα σχέδια που μετατρέπουν την πόλη μας σε ορμητήριο θανάτου"!

«ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ»
• Να καταγγελθεί η ελληνοαμερικανική "Συμφωνία Αμοιβαίας Συνεργασίας".
• Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στην περιοχή μας και σε όλη τη χώρα.
• Καμιά συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές στο εξωτερικό.
• Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
• Αλληλεγγύη στο συριακό λαό».
• Συλλογή υπογραφών ενάντια στην ΕλληνοΑμερικανική "Συμφωνία Αμοιβαία"