Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Big Barrel

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ο Δήμαρχος από την αρχή της θητείας του μοιράζει αγωγές σε τοπικά ΜΜΕ και όχι μόνο
Ο Δήμαρχος από την αρχή της θητείας του μοιράζει αγωγές σε τοπικά ΜΜΕ και όχι μόνο

Αγωγές μοιράζει στα τοπικά ΜΜΕ (και στο e-evros.gr) ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

07-04-2021

Πρώτη φορά εδώ και 17 χρόνια λειτουργίας του e-evros.gr δεχόμαστε μήνυση (ή αγωγή) από οποιονδήποτε για κάτι που γράφτηκε στο μέσο. Την αρχή λοιπόν, κάνει με αγωγή του ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης ια όσους δε γνωρίζουν να αναφέρουμε πως με τη μήνυση ζητάς την τιμωρία του κατηγορουμένου ενώ με την αγωγή ζητάς λεφτά από τον κατηγορούμενο).

Ούτε ιδιώτης, ούτε θεσμικός άσκησε ποτέ όλα αυτά τα χρόνια κάποιο ένδικο μέσο κατά του site χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει πως δεν έχουμε κατά καιρούς κρίνει, κατακρίνει, επικρίνει ή έχουμε κάνει εκ παραδρομής λάθη. Όταν λειτουργείς καλοπροαίρετα, τα λύνεις πιο εύκολα τα προβλήματά σου.

Προφανώς κουράστηκε από τις "βολές" των τοπικών ΜΜΕ ο νέος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και άρχισε να μοιράζει εξώδικα και αγωγές με τη "σέσουλα" (μιας και είναι επαγγελματίας δικηγόρος επί σειρά ετών) χωρίς φυσικά να προτιμά το δημόσιο διάλογο. Τουλάχιστον έτσι κάνουν όλοι οι υπόλοιποι δήμαρχοι του κόσμου, σε όσα τους καταγγέλονται και τους καταλογίζονται από τα ΜΜΕ. Εξάλλου πότε απάντησε δημοσίως κοιτώντας στα μάτια κάποιους από εμάς; Μέχρι στιγμής ούτε μία φορά!

Σε αυτή την πορεία μόλις 20 μηνών ο Δήμαρχος έχει αποδείξει πολλές φορές πως είναι πολιτικά κατώτερος των περιστάσεων και αυτή του η κίνηση αποδεικνύει περίτρανα δια του λόγου το αληθές. Προφανώς θεωρεί πως βρίσκεται στο δικηγορικό του γραφείο όταν διαβάζει τις ειδήσεις και όχι στο δημαρχιακό θώκο που οι πολίτες αυτού του τόπου τον τοποθέτησαν για να τους υπηρετήσει και όχι να τον υπηρετούν.

Προφανώς έχει την εντύπωση ότι η κριτική σε πολιτικό επίπεδο δεν είναι για αυτόν μιας και με τις στρατιές δικηγόρων που έχει στο γραφείο του θεωρεί πως λύνονται όλα στις αίθουσες των δικαστηρίων. Δεν είναι η πρώτη φορά εξάλλου που "σέρνει" στις αίθουσες ανθρώπους που δεν μπορεί να τους αντιμετωπίσει πολιτικά, δημοσιογράφους ή ακόμη και πολιτικούς του αντιπάλους. Είναι γνωστή η μέθοδος εξάλλου όταν προσπαθείς να "φιμώσεις" αυτόν που έχεις απέναντι.

Ας δούμε όμως το χρονικό και τι έχει συμβεί:

Τον Ιούλιο του 2020, απέστειλλε στο e-evros.gr και σε άλλα δύο τοπικά site εξώδικα (παρότι δημοσιεύσαμε την επόμενη ημέρα την απάντηση του γραφείου του) σχετικά με το ζήτημα που είχε ανακύψει από δημοσίευματα του alexandroupolisonline.com και evrosonline.gr με τίτλο: "Προκλητική απευθείας ανάθεση Ζαμπούκη σε αδερφή Αντιδημάρχου" και "Οικογενειακή υπόθεση άλλη μία απευθείας ανάθεση στο Δήμο Αλεξανδρούπολης" αντίστοιχα. Στο e-evros.gr κάναμε αναπαραγωγή με αναφορά της πηγής φυσικά την πρώτη ανάρτηση.

Το link του alexandroupolionline είναι εδώ.

Το αντίστοιχο link του evrosonline.gr είναι εδώ.

Το link της αναπαραγωγής από το e-evros.gr είναι εδώ.
 
Την επόμενη κιόλας ημέρα το e-evros.gr ανήρτησε την απάντηση όπως αυτή ήρθε από το γραφείο του Δημάρχου με τίτλο: "Όλη η αλήθεια για την απευθείας ανάθεση των δύο ηλεκτρικών ποδηλάτων - "Άνθρακας"... το σκάνδαλο;"
 
Εντός ολίγων ημερών, το evrosonline και το alexandroupolionline  παρέλαβαν αγωγές όπου ο Δήμαρχος ζητά να αποζημιωθεί με 30.000 ευρώ από τον καθένα διότι του έθιξαν όπως λέει, την υπόληψή του. Στο e-evros.gr δεν απέστειλλε τότε αγωγή. Ίσως είχε κατανοήσει πόσο άστοχη και άσκοπη θα ήταν μία τέτοια κίνηση. Το θέμα είχε "λήξει" εκεί.
 
 
Ερχόμαστε στο παρόν. 8 μήνες αργότερα ο Δήμαρχος θυμάται ξαφνικά να καταθέσει αγωγή κατά του ιδιοκτήτη του μέσου (και όχι κατά του ΜΜΕ μίας και είναι νομικό πρόσωπο, δηλαδή εταιρεία) όπου ζητά ακόμα 30.000 ευρώ αποζημίωση για ηθική βλάβη, όπως ακριβώς ζητά και από τους δύο άλλους κατόχους των ΜΜΕ αλλά εδώ με καθυστέρηση 8 μηνών. Μάλιστα ζητά να διαταχθεί και η προσωποκράτηση του εναγομένου για ένα χρόνο! Να τον κλείσουν "μέσα" δηλαδή. Προφανώς γιατί στο μεσοδιάστημα, δημοσιεύσαμε κάποια από τα κακώς κείμενα της καθημερινότητας στην πόλη, που δεν του άρεσαν και τώρα είπε να χρησιμοποιήσει την "τέχνη" του, για να αλλάξει η κατάσταση αυτή. Εκδίκηση; Εμπάθεια; Μένος; Τι από όλα αυτά;
 
Αυτή η θλιβερή κατάσταση είναι η πρώτη φορά τα τελευταία 17 χρόνια διαδραματίζεται. Δηλαδή οι ατελείωτες μηνύσεις και αγωγές του πρώτου πολίτη της πόλης προς διάφορες κατευθύνσεις και παραλήπτες. Αδιαπραγμάτευτος και απόμακρος όλο αυτό το διάστημα από τα ΜΜΕ ο δήμαρχος. Ακριβώς το αντίθετο από αυτό που πρέπει δηλαδή.
  
Πως να εμπιστευτείς ένα Δήμαρχο που βάζει πρώτα τη νομική του ιδιότητα αντί την πολιτική και δεν συζητά;
Πως να εμπιστευτείς ένα Δήμαρχο που τον περισσότερό πολιτικό του χρόνο τον διαθέτει για να καλύψει την πολιτική του ανικανότητα και απειρία με νομικά τερτίπια αντί να ασχοληθεί με την καθημερινότητα του πολίτη και την ουσία των πραγμάτων; Ίσως τελικά να είναι μόνο καλός δικηγόρος και όχι δήμαρχος αφού καταφεύγει τόσο νωρίς και με τόση μανία σε αγωγές πολλών χιλιάδων ευρώ. 
 
Πως να εμπιστευτείς ένα Δήμαρχο που στέλνει δημόσιες απαντήσεις χλευάζοντας τα ΜΜΕ και τους ανθρώπους που εργάζονται εδώ και περισσότερα από 17 χρόνια στον στίβο; Στον στίβο της ελεύθερης συνετής έκφρασης, της ελεύθερης αποτύπωσης των ιδεών και των απόψεων. 
 
Αξίζει να αναφέρουμε πως από την αρχή ο κ. Βουρδόλης (Αντιδήμαρχος και εμπλεκόμενος στην πρώτη ανάρτηση) επικοινώνησε με τα γραφεία μας και έδωσε με ευγένεια και ήθος τις εξηγήσεις του, τις οποίες και την επόμενη ημέρα αναρτήσαμε μέσω του δελτίου τύπου του Δήμου.
 
Η άσκηση ηθικής πολιτικής δε σχετίζεται σώνει και καλά με το μη νόμιμο Δήμαρχε!

Και για να είμαστε ακριβείς και δίκαιοι, χωρίς κανείς να μπορεί να μας τρομοκρατήσει πληροφορούμε (γι’ αυτό άλλωστε υπάρχουμε) τους πολίτες ότι ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης από τις 17-09-2019 έως την 22-12-2020 πραγματοποίησε 135 απ’ ευθείας αναθέσεις συνολικού ύψους 1.961.753,81€ και στην ΔΕΥΑΑ όπου είναι Πρόεδρος 147 απ’ ευθείας αναθέσεις συνολικού ύψους 656.932,20€.

Στάθηκε όμως στην απ’ ευθείας ανάθεση που δημοσιεύσαμε με εύλογο ενδιαφέρον για ιδιαίτερο λόγο αλλά «χώνεψε τις άνω την 2.500.000,00€ απ’ ευθείας αναθέσεις του…

Βέβαια επέλεξε να μοιράζει αγωγές ξεπερνώντας μέχρι τώρα τις 150.000,00€ όπου ζητάει από δημοσιογράφους και πολιτικούς να του δώσουν, γιατί προσεβλήθη η προσωπικότητα του. 

Κρίμα. Ο Δήμος θέλει Δήμαρχο όχι αστυφύλακα!

 
Σ.Κ.