Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
THE GARDENERS

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Άκυρο το "μπαλόνι" στα γήπεδα τένις Ορεστιάδας

Άκυρο το "μπαλόνι" στα γήπεδα τένις Ορεστιάδας

22-09-2022

Την αναπροσαρμογή των σχεδίων για τα γήπεδα του τένις έκανε γνωστή την Τρίτη ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Αρχοντής Αρχοντίδης, στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, και μετά από σχετική ερώτηση που έκανε ο επικεφαλής της παράταξης «Είναι στο Χέρι μας», Σάκης Παπανδρέου.

Όπως εξήγησε, ματαιώνεται η προμήθεια του θόλου που επρόκειτο να τοποθετηθεί στα γήπεδα αντισφαίρισης που βρίσκονται δίπλα στο πανεπιστήμιο, και το ποσό που είχε εγκριθεί για την αγορά του θα προστεθεί στο κονδύλι που προορίζονταν για την ανακατασκευή και των έξι γηπέδων που διαθέτει η πόλη (4 στο πανεπιστήμιο και 2 στον πευκώνα). «Έχουμε έρθει σε συνεννόηση με τη Διαχειριστική του προγράμματος "Φιλόδημος" και τροποποιήσαμε το φυσικό αντικείμενο του θόλου, διότι, μετά και το νέο ΦΕΚ για τις προδιαγραφές αυτών των αεροφερόμενων εγκαταστάσεων, το κόστος προμήθειας ανέβαινε, και με τα σημερινά δεδομένα, το ενεργειακό κόστος λειτουργίας του θα ήταν υπέρογκο.

Επιπλέον, μετά και την πρόσφατη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης, Σπύρο Ζανιά, ενημερωθήκαμε ότι για να μπορεί ο δήμος να διεκδικήσει τη διοργάνωση αγώνων, θα πρέπει να διαθέτει 4 γήπεδα που θα λειτουργούν σε ίδιες κλιματικές συνθήκες. Εάν τοποθετούνταν ο θόλος, ο όρος αυτός θα μπορούσε να είναι εφικτός μόνο για τα δύο γήπεδα», εξήγησε ο κ. Αρχοντίδης.

VW Τερζενίδης

«Τα χρήματα που είχαμε για τον θόλο θα τα διαθέσουμε για την πλήρη ανακατασκευή των 4 γηπέδων στο Πανεπιστήμιο και των 2 γηπέδων στον πευκώνα», πρόσθεσε ο ίδιος, διευκρινίζοντας ότι η εξέλιξη αυτή οδηγεί και στη «μεταφορά» του χώρου όπου θα κατασκευαστεί η πίστα skateboard, για την οποία η αρχική πρόταση ήταν να γίνει στα δύο-εγκαταλελειμμένα σήμερα-γήπεδα του πευκώνα. «Η πίστα θα γίνει στον χώρο που βρίσκεται δίπλα στην παιδική χαρά της Νέας Ελβετίας», ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο ο κ. Αρχοντίδης.

Πηγή: ερτ Ορεστιάδας