Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

ΜΜΕ από όλη την Ελλάδα και την Τουρκία κατέκλυσαν το δικαστικό μέγαρο Αλεξανδρούπολης
ΜΜΕ από όλη την Ελλάδα και την Τουρκία κατέκλυσαν το δικαστικό μέγαρο Αλεξανδρούπολης

Αλεξανδρούπολη: Δικάστηκαν σήμερα οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί (video)

21-07-2016

>> 15:40: Ποινή φυλάκισης δύο μηνών με τριετή αναστολή η απόφαση του δικαστηρίου για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που εισέβαλαν το περασμένο Σάββατο παράνομα στη χώρα μας με ελικόπτερο.

Να σημειωθεί πως κρίθηκαν ένοχοι μόνο για την κατηγορία της παράνομης εισόδου στην χώρα, αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό της δράσης υπό την απειλή ζωής.

Προς το παρόν κρατούνται ως διοικητικοί κρατούμενοι.

Όλα τα ΜΜΕ στραμμένα στην Αλεξανδρούπολη και τα σώματα ασφαλείας σε επιφυλακή.

Αυτή είναι η δήλωση των "8" μέσω δικηγόρου τους λίγο μετά την απόφαση:

Όπως μεταδόθηκε ζωντανά η έξοδος των 8 από το FB του e-evros.gr (στο τέλος του κειμένου ολόκληρο το video χωρίς διακόπες και δηλώσεις των δικηγόρων τους).

 


Νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης, 21 Ιουλίου:

Φρούριο το δικαστικό μέγαρο της ‪Αλεξανδρούπολης‬ αυτήν την ώρα αφού εκδικάζεται η υπόθεση των 8 Τούρκων στρατιωτικών που εισέβαλαν παράνομα στη χώρα μας και ζητούν άσυλο.

Εκτός από τις συμβατικές αστυνομικές δυνάμεις, στην περιοχή έχουν ακροβολιστεί και ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας.

Πάρα πολύ μεγάλο και το ενδιαφέρον τουρκικών και ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων. Δύο δορυφορικά πιάτα έχουν στηθεί στην παραλιακή λεωφόρο της Αλεξανδρούπολης.

Έξω από το δικαστήριο βρίσκονται και μουσουλμάνοι της Θράκης οι οποίοι στηρίζουν τον Πρόεδρο Ερντογάν και κατηγορούν τους συλληφθέντες στρατιωτικούς για προδοσία.

Ένταση επίσης επικράτησε όταν μια γυναίκα, η οποία φέρεται να είναι διάσημη τρανσέξουαλ στην Τουρκία, αποδοκίμασε τους οκτώ κατηγορούμενους, κρατώντας στα χέρια της μια τουρκική σημαία και φωνάζοντας στα Τούρκικα ύβρεις για τους 8 συλληφθέντες.

Τέλος να σημειωθεί πως όλα τα σώματα ασφαλείας της περιοχής βρίσκονται σε επιφυλακή ενώ η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί εντός της ημέρας.

Έπεται και συνέχεια!