Σήμερα είναι: Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
greek english turkish
ΚΡΟΝΟΣ ALL4U Δερέμπεης μικρό

Κάτι τρέχει στον Έβρο

φώτο αρχείου
φώτο αρχείου

Αλεξανδρούπολη: Σε κωματώδη κατάσταση νοσηλεύεται η αθλήτρια του τένις που έχασε τις αισθήσεις της μέσα στο γήπεδο

12-10-2020

Σε κωματώδη κατάσταση στην μονάδα εντατικής θεραπείας του ΠΓΝΑ νοσηλεύεται εδώ και 19 ημέρες η 49χρονη αθλήτρια του τένις που είχε χάσει τις αισθήσεις της εν ώρα προπόνησης στο γήπεδο της Αλεξανδρούπολης.

Το περιστατικό συνέβη στις 24 Σεπτεμβρίου το βράδυ όταν η άτυχη γυναίκα υπέστη ανακοπή και έπεσε λιπόθυμη μέσα στο γήπεδο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας συναθλητής της 49χρονης μαζί με τον προπονήτη κατάφεραν να της ανοίξουν το στόμα και να επαναφέρουν την γλώσσα της στην θέση της η οποία είχε γυρίσει.

Σοκαρισμένοι οι συναθλητές της ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και όλο αυτό το διάστημα της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες (ΚΑΡΠΑ) χωρίς όμως να της κάνουν τεχνητή αναπνοή καθώς το «φιλί της ζωής» (εμφυσήσεις οξυγόνου με το στόμα) απαγορεύεται ρητά λόγω COVID, στερώντας από τους μη επαγγελματίες διασώστες ίσως το πιο κρίσιμο εργαλείο για την επαναφορά της αναπνοής.

ΧΑΘΗΚΕ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Σύμφωνα με καταγγελία συγγενικού προσώπου η άτυχη γυναίκα δυστυχώς έχασε πολύτιμο χρόνο, καθώς τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ βρισκόταν εκτός πόλης, με αποτέλεσμα να κάνει περίπου 25 λεπτά να φτάσει.

"Επίσης στο χώρο ήταν και γιατρός η οποία δεν βοήθησε γιατί ήταν έγκυος και δεν ήθελε να σκύψει. Έτρεξαν άνθρωποι να βοηθήσουν οι οποίοι όμως τελικά δεν ήταν διατεθημένοι να δώσουν ολοκληρωμένη βοήθεια και μόνο ζημιά προκάλεσαν" αναφέρει χαρακτηριστικά συγγενής της 49χρονης.

Ενώ συνεχίζει λέγοντας "Αναρωτιέμαι τι είδους άνθρωποι είναι αυτοί που βλέπουν κάποιον να πέφτει και να χαροπαλεύει και να μην σπεύδουν να βοηθήσουν από ένστικτο. Σε μια τέτοια περίπτωση αν είσαι άνθρωπος και χολέρα διαπιστωμένη να έχει ο άλλος πας και βοηθάς και μετά βάζεις την λογική".

Τέλος να αναφερθεί ότι η κατάσταση υγείας της αθλήτριας παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη καθώς ο εγκέφαλος έμεινε αρκετή ώρα χωρίς οξυγόνο.

Σ.Κ