Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Από την Θράκη οι δύο κατάσκοποι της Τουρκίας που συνελήφθησαν στη Ρόδο

Από την Θράκη οι δύο κατάσκοποι της Τουρκίας που συνελήφθησαν στη Ρόδο

13-12-2020

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως για την δράση των δύο Ελλήνων που συνελήφθησαν στη Ρόδο με την κατηγορία της κατασκοπείας σε βάρος του ελληνικού κράτους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, η ΕΥΠ είχε την πληροφορία ότι υπάλληλος που εργάζεται στο προξενείο της Τουρκίας στη Ρόδο στρατολογεί άτομα, προκειμένου να συγκεντρώνει πληροφορίες για ευαίσθητα στρατιωτικά δεδομένα της Ελλάδας.

Μετά από έρευνα της ΕΥΠ προέκυψε ότι πρόκειται για έναν 35χρονο Μουσουλμάνο από τη Ροδόπη που ζει και εργάζεται στο τουρκικό προξενείο στη Ρόδο. Ο ύποπτος φέρεται να έχει στρατολογήσει έναν 56χρονο, επίσης Μουσουλμάνο από τη Ροδόπη, που εργάζεται ως μάγειρας σε ένα από τα πλοία που κάνουν το δρομολόγιο Ρόδος- Κως-Καστελόριζο. 

Οι δύο άνδρες έκλειναν τα ραντεβού τους σε καφενεία στη Ρόδο. Από την έρευνά της η ΕΥΠ διαπίστωσε ότι ο 56χρονος μάγειρας έδινε πληροφορίες και έστελνε φωτογραφίες από τα στρατιωτικά πλοία της Ελλάδας, που βρίσκονταν το καλοκαίρι στο Καστελόριζο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μάγειρας έχει ομολογήσει την πράξη του στις ελληνικές Αρχές. Ο 56χρονος φέρεται να είπε ότι το έκανε για να βοηθήσει την πατρίδα του και όχι για τα χρήματα. Αδιευκρίνιστο παραμένει αν είχαν συνεργούς.   

Η δράση των δύο ανδρών που κατηγορούνται ως κατάσκοποι φέρεται ξεκίνησε τον Αύγουστο. Οι ελληνικές Αρχές πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του μάγειρα, όπου βρέθηκαν λάπτοπ και κινητά τηλέφωνα, τα οποία και αναμένεται να εξετάσουν οι αρχές.  

Από την υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των δύο ημεδαπών, για παράβαση του άρθρου 148 ποινικού κώδικα περί κατασκοπείας και του νόμου περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων, κατά συναυτουργία. Π