Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Η οικογένεια με τα δυο καγιάκ τους στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
Η οικογένεια με τα δυο καγιάκ τους στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Από την απόλυση στο όνειρο: Μια οικογένεια κάνει το γύρο της Ευρώπης με καγιάκ.

18-09-2015

Μια οικογένεια με ένα άκρως ιδιαίτερο και ενδιαφέρον τρόπο ζωής συνάντησε το e-evros.gr εχθές, Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Οι γονείς, Σούζι και Λαρς, μαζί με τα δυό παιδιά τους Τιούρι και Λίβα, 8 και 6 χρονών αντίστοιχα, γυρίζουν από τον Μάιο του 2014 με δύο καγιάκ όλη την Ευρώπη, έχοντας ως τελικό προορισμό την Κωνσταντινούπολη!

Η απόφαση να κάνουν το τουρ της Ευρώπης ήρθε το 2013, όταν λόγω κρίσης, η Σούζι και ο Λαρς, Δανοί στη καταγωγή τους, έχασαν τη δουλειά τους όταν έκλεισε το κάμπινγκ στο οποίο δουλεύανε. Τότε ήταν που έκαναν το πάθος τους “δουλειά”, ξεκινώντας το 2014 από την Κοπεγχάγη. Η οικογένεια έφτασε στην Ελλάδα αρχές Ιούλιου και σήμερα θα συνεχίσει το ταξίδι της περνώντας τα σύνορα προς τη Τουρκία. Τα παιδιά δηλώνουν ξετρελαμένα με τη φυσική ομορφιά και ζεστασιά της χώρας μας, και ελπίζουν κάποια μέρα να επιστρέψουν!

Το ταξίδι τους πραγματοποιήθηκε μέσω καναλιών, ποταμιών και ακτογραμμών, καθώς τα δύο μικροσκοπικά καγιάκ τους δεν είναι κατασκευασμένα για ανοιχτή θάλασσα.

Το ζεύγος έχει στήσει μία ιστοσελίδα, lifeisgoodfollowus.com, την οποία ενημερώνει με φωτογραφίες και λεπτομέρειες από τα ταξίδια τους στις χώρες της Ευρώπης. Καθώς σκοπός της ιστοσελίδας είναι να εμπνεύσει τους αναγνώστες, μεταξύ τους και οικογένειες με παιδιά, να ταξιδέψουν και να σταματήσουν να βρίσκουν δικαιολογίες ώστε να μη το κάνουν, το ζευγάρι δίνει έμφαση στο γεγονός ότι ταξιδεύει με δύο μικρά παιδιά και περνάνε όλοι καλά, δίνοντας συμβουλές για το πώς τα καταφέρνει, τις οποίες απέκτησε -και ακόμα αποκτά- απο την εμπειρία του ταξιδιού.