ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Ε - ΑΤΡΙΚΑ
Αθλητικά Νέα
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ
Κάτι τρέχει στον Έβρο

Απροστάτευτα τα σύνορα του Έβρου: "κάθετα αντίθετοι στη μείωση του ελάχιστου προσωπικού"
27-09-2018
«Η μείωση του προσωπικού και κατά ενός συναδέλφου έχει άμεση επίπτωση επιβίωσης των υπηρεσιών φύλαξης των συνόρων. Η διαταγή μας βρίσκει κάθετα αντίθετους».
Με αυτά τα λόγια υποδέχονται οι αστυνομικοί Αλεξανδρούπολης την είδηση μείωσης της δύναμης τους, μετά από την έκδοση νέας διαταγής.
Η διαταγή προέρχεται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και προβλέπει την μείωση του προσωπικού κατά 11 αστυνομικούς από την Αλεξανδρούπολη και 4 από την Ορεστιάδα.
Οι αστυνομικοί πρόκειται να αφαιρεθούν από τη μείωση της «Ασπίδας», της επιχείρησης του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης στα ελληνοτουρκικά σύνορα, και να επιστρέψουν στην Αθήνα, χωρίς όμως να έχει προβλεφθεί η αναπλήρωσή τους.
Οι αντιδράσεις τόσο του Πρόεδρου των Αστυνομικών Αλεξανδρούπολης αλλά και του Αντιπεριφεριάρχη Έβρου είναι έντονες. Ο Χρήστος Τουφάκης έχει ήδη προβεί στην αποστολή εγγράφου αιτήματος προς τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, ζητώντας του να επανεξετάσει τη διαταγή, αιτούμενος μάλιστα και την δημιουργία νέων οργανικών θέσεων ανάλογες με τον αριθμό των αποσπασμένων στη Δ.Α Αλεξανδρούπολης.
Ο Δημήτρης Πέτροβιτς σκοπεύει να πραγματοποιήσει παρέμβαση προς το αρμόδιο Υπουργείο, ώστε να αποτραπεί η μείωση του προσωπικού και να επιτευχθεί η αύξησή του.
Στο μυαλό του Αντιπεριφεριάρχη βρίσκεται και η δημιουργία μιας νέας λωρίδας εισόδου στους Κήπους, κάτι το οποίο φυσικά δεν δύναται να επιτευχθεί χωρίς την απαραίτητη στελέχωση.
Προκαλεί εντύπωση πάντως, τη στιγμή που οι αστυνομικές υπηρεσίες του Έβρου "στενάζουν" τόσο λόγω έλλειψης σε προσωπικό όσο και σε εξοπλισμό, μέχρι και σε ρουχισμό, με ποιο σκεπτικό ελήφθη η συγκεκριμένη απόφαση.
Μαρίνα Κριτού
σαν σημερα
- Στα "χέρια" του Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ, η δυτική χερσαία ζώνη του λιμανιού Αλεξανδρούπολης
(01-04-2022) - To "6th Medical Students' Conference" έρχεται στην Αλεξανδρούπολη
(01-04-2022) - "Πράσινο φως" για ένα σημαντικό έργο στο δήμο Σουφλίου
(01-04-2022) - Μεγάλη διαρροή νερού τα χαράματα στην Αλεξανδρούπολη (video)
(01-04-2022) - Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς έρχεται στον Έβρο
(01-04-2022)
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ