Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
THE GARDENERS

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

στυνομικό δελτίο

Δελτίο τύπου της 12ης Μαρτίου 2015.

12-03-2015

Σύλληψη 42χρονου ημεδαπού για οφειλές προς το Δημόσιο

Συνελήφθη σήμερα (12-3-2015) το πρωί, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, 42χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, σε βάρος του 42χρονου έχουν βεβαιωθεί χρέη, που ανέρχονται σε 54.390,29 ευρώ. 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης. 

 

Αστυνομική επιχείρηση έρευνας και διάσωσης τεσσάρων (4) μεταναστών, που είχαν εγκλωβιστεί σε νησίδα του ποταμού Έβρου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (12-3-2015), η αστυνομική επιχείρηση έρευνας και διάσωσης τεσσάρων (4) μεταναστών, που είχαν εγκλωβιστεί σε νησίδα του ποταμού Έβρου, λόγω της αυξημένης στάθμης των υδάτων.

Ειδικότερα, χθες (11-3-2015) το βράδυ, το τηλεφωνικό κέντρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, ενημερώθηκε σχετικά με την ύπαρξη εγκλωβισμένων ατόμων, σε νησίδα του ποταμού, στην παρέβρια περιοχή του Φυλακτού.  

Άμεσα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, πραγματοποίησαν ενδελεχείς έρευνες στην περιοχή, με τη χρήση λέμβου και άλλων διαθέσιμων μέσων, με αποτέλεσμα λίγη ώρα αργότερα να εντοπίσουν τα εγκλωβισμένα άτομα.

Ακολούθως, οργανώθηκε επιχείρηση διάσωσης, κατά τη διάρκεια της οποίας κατάφεραν να απεγκλωβίσουν και να διασώσουν με ασφάλεια τους τέσσερις (4) μετανάστες, υπηκόους Γεωργίας, εκ των οποίων ο ένας ήταν ανήλικος.

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν προληπτικά στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. 

Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι άγνωστος δράστης - διακινητής, με τη χρήση βάρκας, μετέφερε τους διασωθέντες από την Τουρκία στην Ελλάδα και τους εγκατέλειψε στο σημείο, όπου τους διέσωσαν οι αστυνομικοί.

Την προανάκριση για το συμβάν ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού.