Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Big Barrel

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

στυνομικό δελτίο

Δελτίο τύπου της 13ης Μαρτίου 2015.

13-03-2015

 Αστυνομική επιχείρηση έρευνας και διάσωσης 18 μεταναστών, που είχαν εγκλωβιστεί σε νησίδα του ποταμού Έβρου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (13-3-2015), η αστυνομική επιχείρηση έρευνας και διάσωσης δεκαοχτώ (18) μεταναστών, που είχαν εγκλωβιστεί σε νησίδα του ποταμού Έβρου, λόγω της αυξημένης στάθμης των υδάτων.

Ειδικότερα, χθες (11-3-2015) το βράδυ, η Διεύθυνση Αστυνομίας Ορεστιάδας, ενημερώθηκε σχετικά με την ύπαρξη εγκλωβισμένων ατόμων, σε νησίδα του ποταμού Έβρου, στην παρέβρια περιοχή του Θουρίου, για τα οποία υφίσταται κίνδυνος ζωής.  

Άμεσα, οι αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, πραγματοποίησαν ενδελεχείς έρευνες στην περιοχή, με τη χρήση λέμβου και άλλων διαθέσιμων μέσων, με αποτέλεσμα λίγες ώρες αργότερα να εντοπίσουν τα εγκλωβισμένα άτομα.

Ακολούθως, οργανώθηκε επιχείρηση διάσωσης, κατά τη διάρκεια της οποίας οι αστυνομικοί κατάφεραν να απεγκλωβίσουν και να διασώσουν με ασφάλεια δεκαοχτώ (18) μετανάστες, υπηκόους Συρίας.  

Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι άγνωστος μέχρι στιγμής δράστης - διακινητής, με τη χρήση βάρκας, μετέφερε τους διασωθέντες από την Τουρκία στην Ελλάδα και τους εγκατέλειψε στο σημείο, όπου τους διέσωσαν οι αστυνομικοί.

Την προανάκριση για το συμβάν ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.

 

Σύλληψη αλλοδαπού διακινητή ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας ένα μη νόμιμο μετανάστη 

Συνελήφθη χθες (12-8-2014) το βράδυ, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 54χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ιράκ, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας ένα μη νόμιμο μετανάστη, επίσης υπήκοο Ιράκ.   

Αναλυτικότερα, ο 54χρονος, οδηγώντας ένα Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο και μεταφέροντας με αυτό ένα μη νόμιμο μετανάστη, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, όπου επιχείρησε να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα.

Εκεί, προκειμένου να παραπλανήσουν τον έλεγχο, ο μη νόμιμος μετανάστης, ακολουθώντας τις υποδείξεις του 54χρονου, προσποιήθηκε τον τραυματία, έχοντας τοποθετήσει γάζες στο πρόσωπο και ορθοπεδικό κολάρο, καθώς επίσης επέδειξε στους αστυνομικούς ένα διαβατήριο των αρχών της Σουηδίας, που ανήκει σε άλλο άτομο.

Κατασχέθηκαν:

  • 1 Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο
  • 1 διαβατήριο
  • το χρηματικό ποσό των 200 δολαρίων Αμερικής

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κήπων.

 H σχετική ανάρτηση στη σελίδα του e-evros.gr στο facebook.