Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

στυνομικό δελτίο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30ης ΜΑΪΟΥ 2013.

30-05-2013
Σύλληψη διακινητή ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη χθες (29-5-2013) το μεσημέρι, στην Εγνατία Οδό (πλησίον του κόμβου Κίρκης), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, 54χρονος ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Ιράκ.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 54χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο εσωτερικό του, διαπίστωσαν ότι προωθούσε, στην ενδοχώρα, πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τρία (3) κινητά τηλέφωνα.

Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού Αλεξανδρούπολης.


Σύλληψη δύο (2) αλλοδαπών διακινητών οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας δεκαπέντε (15) μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (29-5-2013) το μεσημέρι, σε θαμνώδη έκταση της Ορεστιάδας, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Ιράκ, ηλικίας 22 και 23 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας δεκαπέντε (15) μη νόμιμους μετανάστες. Δεκατρείς (13) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και δύο (2) υπήκοοι Αφγανιστάν.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, οι αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Ορεστιάδας πραγματοποίησαν οργανωμένη επιχείρηση. Στο πλαίσιο της επιχείρησης, εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι είχαν μεταφέρει τους 15 μη νόμιμους μετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα, με πλαστική βάρκα μέσω του ποταμού Έβρου και τους οδήγησαν σε θαμνώδη έκταση, όπου ανέμεναν προκειμένου να τους προωθήσουν στην ενδοχώρα.

Η σχετική δικογραφία για τον 22χρονο περιλαμβάνει και το αδίκημα της αντίστασης, διότι επιχείρησε να διαφύγει τη σύλληψη, προβάλλοντας αντίσταση στους αστυνομικούς.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας.