Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
FAGI

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης
Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης

Δήμαρχος Ορεστιάδας προς Υπουργό Εσωτερικών: "Η πλειοψηφική απόφαση του λαού θα υλοποιείται από την μειοψηφία"

05-06-2019

Ο εκ νέου δήμαρχος της Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης εκλεγμένος μάλιστα από την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών με ποσοστό 50,26% απέστειλε σήμερα το πρωί επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση εκφράζοντας την δυσαρέσκεια του για  εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

"Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Με την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των δημοτικών εκλογών 26ης Μαΐου 2019 ο συνδυασμός «Ορεστιάδα Στην Πρώτη Γραμμή» στον οποίο έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής, έλαβε το 50,26 % των έγκυρων ψηφοδελτίων, εκλέγοντας 16 δημοτικού συμβούλους στο 33μελές δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ορεστιάδας.

Η συνδημότες μας αποφάσισαν πλειοψηφικά, σε ποσοστό άνω του 50% από την πρώτη Κυριακή, να μας δώσουν την πλειοψηφία των εδρών του δημοτικού συμβουλίου και ο νόμος – έκτρωμα μας καθιστά μειοψηφία.

Σας είχαμε επισημάνει πολλές από τις «ατέλειες» του «Κλεισθένη» τόσο ως δήμαρχος Ορεστιάδας όσο και ως Π.Ε.Δ Α.Μ-Θ και ΚΕΔΕ, αλλά δε μας «ακούσατε». Για να είμαι ακριβοδίκαιος, μας ακούσατε αλλά δεν υιοθέτησαν τις προτάσεις μας. Στην δημοκρατία μας, το ύψιστο δικαίωμα του σεβασμού της λαϊκής ετυμηγορίας, λόγω του νόμου που εσείς ψηφίσατε, εξαλείφεται.

Κύριε Υπουργέ,
Εμείς, θα καταφέρουμε να υπηρετήσουμε τους συνδημότες μας και να λειτουργήσουμε το ΔΗΜΟ μας.
Εσείς, όμως, οφείλεται μια τεράστια συγνώμη στους συνδημότες μου, διότι, στην πράξη πλέον και όχι σε θεωρητικό επίπεδο, δεν σεβαστήκατε την πλειοψηφική απόφαση τους."