Σήμερα είναι: Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020
greek english turkish
SOHO ΙΚΤΕΟ AL FARO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Δημήτρης Κελεμίδης: περιφερειακός σύμβουλος με τη Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση και τον Χρήστο Μέτιο για την Ανατολική Μακεδονία - Θράκη και τον Έβρο.
Δημήτρης Κελεμίδης: περιφερειακός σύμβουλος με τη Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση και τον Χρήστο Μέτιο για την Ανατολική Μακεδονία - Θράκη και τον Έβρο.

Δημήτρης Κελεμίδης: οραματιστής, άνθρωπος των έργων, του πολιτισμού, της παιδείας και του εθελοντισμού

15-05-2019

Ο Δημήτρης Κελεμίδης είναι μια ξεχωριστή προσωπικότητα, είναι η ίδια η Κοινωνία, αφού προέρχεται μέσα από τα σπλάχνα της - τους πολιτιστικούς και κοινωνικούς συλλόγους του Έβρου, που 20 και πλέον χρόνια δραστηριοποιείται ενεργά.

Τον γνωρίζουμε από την τεράστια εθελοντική δράση και ανιδιοτελή προσφορά του για τον πολιτισμό, την παιδεία και την κοινωνία, μέσα από τους «Μαραθώνιους Ζωής» για τα Άτομα με Αναπηρία και το Κέντρο Υγείας της Σαμοθράκης, τον κοινωνικό αγώνα για την υγεία των μαθητών και των κατοίκων του μεγαλύτερου σχολικού συγκροτήματος της Αλεξανδρούπολης, την κοινωνική προσφορά του για τον Άνθρωπο.

Πρόεδρος της «Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Έβρου» (Ε.ΠΟ.Φ.Ε.), όπου πρωτοστατεί στην πρωτοβουλία για την προώθηση και την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Θράκης, εμπνευστής των Μουσικοχορευτικών Βραδιών Αλληλεγγύης ‘‘Μαραθώνιος Ζωής’’.

Εμπνευστής, ιδρυτής και υπεύθυνος του Πρότυπου Εκπαιδευτικού Προγράμματος «ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ», ένα Πολυδύναμο Κέντρο Πολιτισμού με 14 Εργαστήρια Τέχνης, Λόγου και Έκφρασης και 302 μαθητές το 2019 και πάνω από 1.800 μαθητές κατά την εξαετία λειτουργίας του.

Μέλος στη Δημοτική Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Μέλος στη Δημοτική Επιτροπή Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Αν.Μέλος στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Αν.Μέλος στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Ορεστιάδας.

Ιδρυτικό Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της «Ένωσης Συνοριακής Περιοχής Έβρος» στο πλαίσιο της Ευρωπεριοχής «Έβρος-Μαρίτζα-Μέριτς» (Ελλάδα-Βουλγαρία-Τουρκία).

Εκπρόσωπος στη Γενική Συνέλευση του «Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας» της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

Αν.Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στη «Δημοσυνεταιριστική Έβρος Α.Ε. Ο.Τ.Α.».

Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πετρωτιωτών Αλεξανδρούπολης.

Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων 10ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης.

21 χρόνια επαγγελματική πείρα στο σχεδιασμό και την υλοποίηση δημόσιων και ιδιωτικών έργων, χρηματοδοτούμενων από Ευρωπαϊκά και Εθνικά Προγράμματα – ΕΣΠΑ, Ειδικό Πρόγραμμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ΠΕΠ ΑΜΘ-Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αν. Μακεδονίας & Θράκης, Αγροτική Ανάπτυξη-Ανασυγκρότηση Υπαίθρου/Ολοκληρωμένα Προγράμματα Ανασυγκρότησης Αγροτικού Χώρου, Πολιτεία, Θησέας, Σύζευξις, Περιβάλλον, Κοινωνία της Πληροφορίας, Interreg Ελλάδα-Βουλγαρία, Θράκη-Αιγαίο-Κύπρος, Σωκράτης, Erasmus, Νεολαία για την Ευρώπη κ.α. 13 από αυτά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε φορείς του Έβρου και της Ροδόπης – Δήμος Τριγώνου, Δημοτική Επιχείρηση Τοπικής Ανάπτυξης Τριγώνου, Κοινωφελής Επιχείρηση Ανάπτυξης Τριγώνου, Εταιρεία Έρευνας & Ανάπτυξης Βορείου Έβρου, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ροδόπης & Έβρου.

Παρακολούθησε επιμορφωτικά σεμινάρια από έγκριτους φορείς όπως, το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και το Υπουργείο Εσωτερικών, με αντικείμενο τα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού των Επιχειρήσεων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την Ανάπτυξη Στελεχιακού Προσωπικού της Δημόσιας Διοίκησης.

Γνωρίζω τα προβλήματα του τόπου μου και με σύνθημα μου τη στάση ζωής που με χαρακτηρίζει «στην πράξη με ήθος και όραμα», θα δουλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για τον Έβρο που αγαπάμε όλοι μας.

Στις 26 Μαΐου, ζητώ τη ψήφο των Εβριτών ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση και τον Χρήστο Μέτιο για την Ανατολική Μακεδονία - Θράκη και τον Έβρο.