Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Οι ενέργειες του από το 2012 για το ακριβό εισιτήριο της Aegean

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Οι ενέργειες του από το 2012 για το ακριβό εισιτήριο της Aegean

02-02-2018

Με σχετικό δελτίο τύπου ενημέρωσε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης τις ενέργειες που πραγματοποίησε από το 2012 έως και σήμερα για το ακριβό εισιτήριο της Aegean.

Πιο συγκεκριμένα το δελτίο τύπου αναφέρει: 

Σχετικά με όλα όσα δημοσιεύτηκαν τις τελευταίες ημέρες για παράλειψη ενεργειών των θεσμικών σε ό,τι αφορά το ακριβό αντίτιμο εισιτηρίου της Aegean για την αεροπορική σύνδεση Αλεξανδρούπολη-Αθήνα, Αθήνα-Αλεξανδρούπολη, η αλήθεια είναι ότι:

α) ήδη από το 2012 ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης με συνεχείς παρεμβάσεις και επιστολές προς τους αρμόδιους φορείς ζητούσε όχι μόνο τη μείωση του αντιτίμου αλλά και τη σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με άλλους προορισμούς (βλ. επιστολές 567-19/06/2012 και 157-16/12/2015).

Μάλιστα στις 13/04/2016 ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης αλλά και ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Έβρου απέστειλαν επιστολή προς τον Υπουργό Μεταφορών, κ. Σπίρτζη, την Επιτροπή Ανταγωνισμού και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, διαμαρτυρόμενοι και καταγγέλλοντας το ακριβό τίμημα του εισιτηρίου για την αεροπορική σύνδεση Αλεξανδρούπολη - Αθήνα - Αλεξανδρούπολη, δυσανάλογου του εισοδήματος των Θρακιωτών και τη μονοπωλιακή του διάσταση.

Η απάντηση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού ήρθε στις 20 Νοεμβρίου 2017 και
την παραθέτουμε αυτούσια. Δείτε την παρακάτω στις σχετικές φωτογραφίες.

γ) Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελο Λαμπάκης προσπάθησε μέσω του Υπουργείου Τουρισμού ενημερώνοντας την κα Κουντουρά, να βρουν λύση προκειμένου να μειωθεί το ακριβό αυτό αντίτιμο.

δ) Οι προσπάθειες αυτές συνεχίστηκαν με επαφές που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος με εκπρόσωπο της αεροπορικής εταιρίας Aegean σε ενδιάμεσο χρονικό διάστημα από την αποστολή της επιστολής μέχρι και τη λήψη της σχετικής απάντησης και

ε) Σχηματίστηκε ομάδα θεσμικών αποτελούμενη από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, η οποία εδώ και μήνες έρχεται σε επαφή με διάφορες αεροπορικές εταιρίες προκειμένου να σπάσει τη μονοπωλιακή πρακτική της Aegean. Θεωρούμε ότι απάντηση αυτή είναι αρκετή για να καταλάβουν κάποιοι ότι πριν αναφερθούν σε παραλείψεις θεσμικών, καλό θα ήταν να βουτάν τη γλώσσα στη μνήμη.


Επιστολή προς την AEGEAN 19-6-2012

Μετά την συνάντησή μας στην Αλεξανδρούπολη, όπου αναλύθηκε η προοπτική της περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ της Aegean Airlines και του Αερολιμένα «ΔΗΜΟΚΤΡΙΤΟΣ», απευθυνόμαστε σε εσάς στο πλαίσιο της αναγνώρισής της προσφοράς της εταιρείας σας στην περιοχή μας.

Σας θέτουμε τα παρακάτω θέματα επιγραμματικά καθότι θεωρούμε ότι είναι χρήσιμο για την αξιολόγηση της προοπτικής αυτής.

1. Αδελφοποίηση του Δήμου Αλεξανδρούπολης με την ρωσική πόλη Σοσνόβυι Μπορ (προάστιο της Αγίας Πετρούπολης) από την Άνοιξη του 2011.

Έκτοτε έχει φιλοξενηθεί πληθώρα αντιπροσωπειών της ρωσικής πλευράς στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, με κορυφαία τη παρουσία πολεμικού πλοίου και τη παρέλαση ρωσικού στρατιωτικού αγήματος κατά τον εορτασμό της 28 ης Οκτωβρίου 2011 τελευταία δε επισκέφθηκε την πόλη μας αντιπροσωπεία βουλευτών της ρωσικής κυβέρνησης (Δούμα).

Επιπρόσθετα, οι παιδικές εξοχές της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης και του Δήμου Αλεξανδρούπολης τους καλοκαιρινούς μήνες αποτελούν εστίες υποδοχής για περισσότερα από 400 παιδιά ετησίως τα οποία φυσικά, τόσο κατά την άφιξη όσο και την αναχώρησή τους συνοδεύονται από τους γονείς τους.

Αξιο αναφοράς αποτελεί:

 η παρουσία εντός του πληθυσμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης 6.000 ρωσόφωνων πολιτών και 8.000 συνολικά στον Νομό Έβρου.

 η προ μηνός ανακοίνωση κατά την επίσκεψή του στο Δήμαρχό μας του Δ/ντη της Ρώσσικη Τράπεζας «ΚΕDR BANK» που διατηρει 137 υποκαταστήματα στην Ρωσσία και ένα στην Αθήνα, περί δημιουργίας ενός υποκαταστήματος στην Θεσ/νικη και ενός στην Αλεξ/πολη.

Μακροσκοπικά αναφέρω ότι κατά τους θερινούς μήνες αναμένουμε από την Αγία Πετρούπολη κατ’ ελάχιστον 3000 άτομα με τάση αύξησης αυτού του αριθμού κατ’ έτος.

Επιχειρηματικές συνδέσεις και η υπογραφή συμβάσεως συνεργασίας, ανταλλαγής φοιτητών και κοινών προγραμμάτων του πανεπιστημίου του Σοσνόβι Μπόρ της Αγίας Πετρούπολης με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, δημιουργεί την πεποίθηση καλύτερης τακτικής σύνδεσης (αεροπορικώς) της Αγίας Πετρούπολης με την Αλεξανδρούπολή.

Για αυτό το λόγο αναζητούμε την προοπτική της άμεσης σύνδεσης του αερολιμένα «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» της Αλεξανδρούπολης με τον Αερολιμένα της Αγίας Πετρούπολης.

2. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας αναλύθηκε εκτενώς και η προοπτική σύνδεσης της Αλεξανδρούπολης με τη Στουτγάρδη της Γερμανίας.

Και αυτό διότι ο νομός Έβρου διαθέτει πλήθος μεταναστών, Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι κατοικοεδρεύουν στην ευρύτερη περιοχή της Στουτγάρδης και έρχονται για διακοπές στην περιοχή του νομού μας κάθε καλοκαίρι.

Στα παραπάνω αξίζει να προστεθεί και η ύπαρξη πολλών μεταναστών της γειτονικής Τουρκίας στην ίδια περιοχή της Γερμανίας, για τους οποίους επίσης μια ενδεχόμενη αεροπορική σύνδεση Αλεξανδρούπολης – Στουτγάρδης θα είναι ιδιαίτερα ελκυστική, με δεδομένο ότι η περιοχή της Αδριανούπολης με πληθυσμό 500.000 κατοίκων απέχει από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης μόνο μία ώρα και 15 λεπτά ενώ από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης 3 και 30 λεπτά ώρες.

Κλείνοντας θα ήθελα να σας θυμίσω τη συμφωνία μας περί φιλοξενίας μιας συνέντευξης του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελου Λαμπάκη στο περιοδικό σας (BLUE), καθώς και το ενδεχόμενο ενός 3σέλιδου αφιερώματος στην πόλη της Αλεξανδρούπολης και την ευρύτερη περιοχή του Έβρου.

Βασιζόμενος στην άκρως θετική αίσθηση που αποκομίσαμε από τη συνάντηση γνωριμίας μαζί σας, είμαι σίγουρος πως η εξέταση των παραπάνω ζητημάτων θα τύχει της απαιτούμενης προσοχής και η απάντηση σας θα είναι άμεση.

Ευελπιστώντας στην έναρξη μιας εποικοδομητικής μεταξύ μας συνεργασίας, αναμένω την απάντησή σας.


Eπιστολή προς την AEGEAN 16-12-2015

Μετά από το ταξίδι της αποστολής του Δήμου Αλεξανδρούπολης με το Επιμελητήριο Έβρου στην Αγ. Πετρούπολη οι παρακάτω φορείς:

α) Ο Δήμος της Αγ. Πετρούπολης.
β) Ο Δήμος του Σοσνόβι Μπορ.
γ) Η Μητρόπολη της Αγ. Πετρούπολης.
δ) Το πυρηνικό εργοστάσιο της Αγ. Πετρούπολης.
ε) Ο αντικυβερνήτης της Περιφέρειας της Αγ. Πετρούπολης.
στ) Ο αντικυβερνήτης της Κεντρικής Διοίκησης της Αγ. Πετρούπολης.
ζ) Το επιμελητήριο της Αγ. Πετρούπολης.

Συμφωνήσαμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ουσιαστική στήριξη της απ’ ευθείας πτήσης Αλεξανδρούπολης - Αγ. Πετρούπολης με τουλάχιστον 120 θέσεις κάθε πτήση εβδομαδιαίως, αρχής γενομένης από 03-06- 2016 και κάθε βδομάδα μέχρι την 02-09- 2016.

Είμαστε βέβαιοι με τον συνδυασμό όλων των ανωτέρω ότι η κάθε προγραμματισμένη πτήση θα έχει πολύ υψηλό ποσοστό πληρότητας.

Παρακαλώ για τον προσδιορισμό από πλευράς σας του συνόλου των αναγκαίων ενεργειών, προκειμένου να τελεσφορήσει η προσπάθεια μας στην οποία η Θράκη στηρίζει τουριστικά ισχυρές επιδιώξεις.

Πέραν των άλλων λόγω των τελευταίων συμβάντων η Ρωσία στρέφεται ακόμη περισσότερο στην Ελλάδα, γεγονός που γνωστοποιήθηκε σε μας από τους Ρώσους στην πενθήμερη επίσκεψη μας.


Επιστολή προς Σπίρτζη και AEGEN

Αξιότιμοι κύριοι,

Ο Νομός Έβρου παλαιότερα ήταν προσδιορισμένος ως «τόπος εξορίας». Σήμερα η (μονοπωλιακή) πολιτική της AEGEAN δημιουργεί ασφυκτικό κλοιό στους πτωχότερους Έλληνες σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και την φτωχότερη περιοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη ΘΡΑΚΗ, καθώς δημιουργεί απομάκρυνση από το κέντρο της Αθήνας λόγω του κόστους των εισιτηρίων, που είναι κατά μέσο όρο 200,00 ευρώ για τους Εβρίτες.

Ανήμποροι Εβρίτες και Ροδοπαίοι μικροεπαγγελματίες και μικροεπιχειρηματίες, ασθενείς που πρέπει να επισκεφθούν την Αθήνα με συνοδό, είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν 500,00 ευρώ για δύο άτομα με επιστροφή για ένα ταξίδι στην Αθήνα, όταν στην γραμμή Θεσσαλονίκη - Αθήνα οι πολίτες πληρώνουν 50 ευρώ για πτήση μετ’ επιστροφής και στη γραμμή Κρήτη –Αθήνα η σχετική δαπάνη είναι 100,00 ευρώ το άτομο.

Είμαστε οι Θρακιώτες, πολίτες β΄ κατηγορίας;
Είμαστε οι Θρακιώτες, πολίτες άλλου Θεού;
Εφαρμόζεται μήπως για τους Θρακιώτες πολιτική οικονομικού αποκλεισμού;
Ζητάω άμεση παρέμβαση και απονομή δικαιοσύνης, καταγγέλλοντας την πολιτική της AEGEAN που λειτουργεί ως κράτος εν κράτει στη Θράκη.

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Οι ενέργειες του από το 2012 για το ακριβό εισιτήριο της Aegean Δήμος Αλεξανδρούπολης: Οι ενέργειες του από το 2012 για το ακριβό εισιτήριο της Aegean Δήμος Αλεξανδρούπολης: Οι ενέργειες του από το 2012 για το ακριβό εισιτήριο της Aegean Δήμος Αλεξανδρούπολης: Οι ενέργειες του από το 2012 για το ακριβό εισιτήριο της Aegean Δήμος Αλεξανδρούπολης: Οι ενέργειες του από το 2012 για το ακριβό εισιτήριο της Aegean Δήμος Αλεξανδρούπολης: Οι ενέργειες του από το 2012 για το ακριβό εισιτήριο της Aegean Δήμος Αλεξανδρούπολης: Οι ενέργειες του από το 2012 για το ακριβό εισιτήριο της Aegean Δήμος Αλεξανδρούπολης: Οι ενέργειες του από το 2012 για το ακριβό εισιτήριο της Aegean Δήμος Αλεξανδρούπολης: Οι ενέργειες του από το 2012 για το ακριβό εισιτήριο της Aegean Δήμος Αλεξανδρούπολης: Οι ενέργειες του από το 2012 για το ακριβό εισιτήριο της Aegean Δήμος Αλεξανδρούπολης: Οι ενέργειες του από το 2012 για το ακριβό εισιτήριο της Aegean